Fransa’da ‘evet’ciler artıyor…

Yapılan son ankette, referandumda ”Evet” oyu vereceklerin oranı yüzde 52, ”Hayır” vereceklerin oranı ise yüzde 48 çıktı.

Fransa’da son 1.5 ayda farklı kamu araştırma merkezleri tarafından yapılan toplam 23 anket, ”Hayır” oylarının ”Evet” oylarına oranla fazla olduğunu gösteriyordu.

Eski başbakanlardan Lionel Jospin, siyaseti bıraktıktan sonra önceki gün ilk defa katıldığı bir televizyon programında, seçmenleri ”Evet” demeye çağırmıştı.

‘HAYIR’CILAR INTERNETİ İYİ KULLANIYOR

Öte yandan İngiltere’de yayınlanan Financial Times, referandumu öncesi, ‘hayır’ oylarının çoğunlukta görünmesinde, internetin de etkili olduğunu öne sürdü.

Gazeteye göre; Fransa’da ‘hayır’ kampanyasını yürütenler arasında küreselleşme karşıtları, sendikalar ve radikal sol görüşlü kesimler bulunuyor. Fransız bir halka ilişkiler şirketinin yöneticisi Stanislas Magniet, bu kesimlerin şu ana kadarki başarılarını şöyle yorumluyor:

“Marjinal partiler, interneti kullanmakta daima daha başarılı olmuştur. Çünkü kaynakları yoktur, en çok izlenen saatlerde medyaya erişim imkanları azdır, büyük siyasi partilerin mali imkanlarına sahip değillerdir. Gece poster asarlar, gündüz de mesajlarını internetten yayarlar. İnternette militanlığın gerçek köklerini görmeye başlıyoruz.”

1104840cookie-checkFransa’da ‘evet’ciler artıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.