Fransa’da istenmeyen yasaya onay

Fransa genelinde eylemler dün yayılmayı sürdürürken, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da zor bir seçimle karşı karşıya kaldı. Chirac ya yasayı mahkeme onayına rağmen meclise geri gönderecek, ya da baskılara rağmen imzalayacak. Chirac’ın ikinci şıkkı tercih ederek bugün imzayı atabileceği, halkı ikna etmek amacıyla da televizyonda bir konuşma yapacağı bildirildi.

Yasanın onaylanmasıyla ülkede protesto gösterileri hız kazandı. 1000’den fazla öğrenci Paris metrosunun anahattını trafiğe kapatırken, Nantes, Rennes, Lille, Marsilya, Dunkerque, Aix-en-Provence kentlerinde düzenlenen yol kapatma eylemleri de trafiği felç etti.

26 yaşın altındaki gençlerin istihdamına ilişkin yasada, en fazla eleştirilen iki noktanın, iki yıllık deneme süresi ve gerekçesiz işten atma olduğu belirtiliyor. Seçmenlerin yüzde 83’ü, istihdam yasasının “geri çekilmesini ya da askıya alınmasını” isterken, yasayı savunanların oranı ancak yüzde 12’de kaldı. Le Parisien Gazetesi için yapılan araştırmaya göre, Fransızların yüzde 73’ü, Başbakan Dominique de Villepin’in kendilerini yeterince dinlemediğini düşünüyor.

1125880cookie-checkFransa’da istenmeyen yasaya onay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.