Fransa’da memurlar greve gidiyor

Fransa’da 5 milyon memur greve gidiyor. Grev nedeniyle Türk Hava Yolları’nın bazı seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.

Memur sendikaları tarafından yapılan grev çağrısında, hükümetin iktidara geldiği günden bu yana işten çıkarmalar da dahil olmak üzere memurlara tanınan bazı hakları yok saymak istemesinin memur sendikalarını harekete geçirdiği belirtildi.

Greve 5 milyonun üzerinde memurun katılması bekleniyor. Ülke genelindeki grev nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanması bekleniyor.

THY’NİN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Fransa’da memurların başlattığı grev, ülkedeki hava trafiğini olumsuz etkiledi. Uçuşların yüzde 30 azaltılması nedeniyle Türk Hava Yolları’nın (THY), bugün Fransa’ya karşılıklı olarak gerçekleştireceği 5 sefer iptal oldu.

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Fransa’da yapılacak genel grev nedeniyle Fransa Sivil Havacılık otoriterleri notam yayınlamıştır. Bu nedenle bu gün yapılması planlanan TK-1825 İstanbul-Paris, TK-1826 Paris-İstanbul, TK-1819 SAW-Paris, TK-1820 Paris-SAW, TK-1807 İstanbul-Lyon, TK-1808 Lyon-İstanbul, TK-1365 İstanbul-Marsilya, TK-1366 Marsilya-İstanbul, Tk-1813 İstanbul-Nice ve TK-1814 Nice-İstanbul seferleri iptal edilmiştir.”

2129330cookie-checkFransa’da memurlar greve gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.