Fransa’da PKK operasyonu genişliyor

Paris ve çevresinde 13 kişinin “kara para aklamak” ve “terör örgütüne mali kaynak sağlamak” suçundan gözaltına alınmasından sonra, ülkenin güneybatısındaki Touoluse kentinde yaklaşık 10, kuzeybatıdaki Vannes kentinde de en az iki kişinin son üç gün içinde yine gözaltına alındığı öğrenildi.

Paris’teki operasyonlar çerçevesinde, terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir “kültür merkezine” de baskın düzenlenmiş ve bazı belgelerle bilgisayarlara el konulmuştu.

Bu merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa’daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris’in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı tahmin ediliyor.

Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlamak dışında, “organize suç” ve “kara para aklama” suçlamaları yöneltiliyor.

Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor olabileceği olasılığının da ciddi bir biçimde araştırıldığını belirtiyor.

Paris’teki operasyon, geçen yıl iki PKK’lının döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin Euro’yu dolarla çevirmek isterken gözaltına alınması sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.

Fransa’da PKK’nın faaliyetleri 1993 yılında yasaklanmıştı.

1145950cookie-checkFransa’da PKK operasyonu genişliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.