Fransa’nın ‘Hayır’ı bizim için hayırlı olmuş

Mehmet Dülger, Fransa’daki referandumun sonucunun Türkiye için ”hayırlı” olduğunu belirterek, ”Çünkü, sürekli blok halinde bizim üzerimize geleceklerine, biraz da kendi içlerine dönecekler” dedi.


Dülger, Avrasya Kültürel ve Toplumsal Gelişim Derneği’nce düzenlenen ”Fransa referandumu sonrası Türkiye-AB ilişkileri” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Fransa’nın, kendini Avrupa’nın sahibi olarak gören ve benmerkezci düşünen bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, Fransa’nın bu yapısıyla, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da sorunu olduğunu vurguladı.


Dülger, referandumda ”hayır” sonucu çıkmasının, Avrupa’da ciddi bir krize yol açabileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:


”Avrupa Anayasası’na ‘hayır’ diyenler, anayasaya değil, bugünkü Avrupa’ya ‘hayır’ diyorlar. Bu ciddi bir kriz ama, demokratik yapı içerisinde bunlar tartışılacaktır. Fransa tamamen kendi göbeğine yönelik bir bakış açısıyla referanduma gittiğinden, bu sonuç çıkmıştır. Fransa’da, referandum sürecinde, AB Anayasası ile Türkiye’nin üyeliği birbirine karıştırıldı. Türkiye ve anayasa bir iç politika malzemesi haline getirildi”

1021340cookie-checkFransa’nın ‘Hayır’ı bizim için hayırlı olmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.