Fransız ABD’den yardım istedi

Fransa Havayolları’na (Air France) ait, içinde 12’si mürettebat 228 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, dün güçlü bir türbülanstan geçerken elektrik sisteminde arıza olduğuna dair otomatik bir mesaj göndermiş daha sonra uçakla irtibat kesilmişti.

TÜRK YOLCU DA VAR

Fransa’nın, kaybolan Fransa Havayolları’na (Air France) ait airbus uçağının yerinin tespit edilebilmesi için ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yardım istediği bildirildi. 228 yolculu uçakta Türk öğretim üyesi Fatma Ceren Necipoğlu’nun (37) da bulunduğu açıklandı.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Air France uçağındakilerden hayatta kalan olması ihtimalinin “çok düşük” olduğunu belirtti.

İçinde 12’si mürettebat 228 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, Brezilya açıklarında kayboldu. Uçakta bir Türk yolcunun da bulunduğu bildirildi.

Uçaktaki Türk yolcunun isminin Fatma Ceren Necipoğlu olduğu ve Anadolu Üniversitesi(AÜ) Devlet Konservatuvarında Arp öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi. AÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Başkanı Doç. Serla Balkarlı Can, Necipoğlu’nun 4 öğrencisinin final sınavını yapmak için Rio’da çok sevdiği bir sanatçının konserini izlemeyi bırakıp bu uçağa bindiğini söyledi.

YOLCULARIN MİLLİYETLERİ

Açıklamaya göre uçakta, 58 Brezilyalı, 26 Alman, 9 Çinli, 9 İtalyan, 6 İsviçreli, 5 Lübnanlı, 5 İngiliz, 4 Macar, 3 İrlandalı, 3 Norveçli, 3 Slovak, 2 İspanyol, 2 Faslı, 2 Polonyalı, 2 Amerikalı, 1 Türk, 1 Güney Afrikalı, 1 Arjantinli, 1 Avusturyalı, 1 Belçikalı, 1 Gambiyalı, 1 İzlandalı, 1 Rumen, 1 Rus, 1 Kanadalı, 1 Estonyalı, 1 Hollandalı, 1 İsveçli, 1 Danimarkalı, 1 Hırvat, 1 Filipinli yolcu bulunuyordu.

Air France şirketine ait A330 tipi uçağın, en son nisan ayında ambara çekilerek, genel bakımdan geçirildiği belirtildi. Şirket, “uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi şekilde durulduğunu” bildirdi.

Yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uçak güçlü bir türbülanstan geçerken dün TSİ 05.14’te elektrik sisteminde arıza olduğuna dair otomatik bir mesaj gönderdi. Rio de Janeiro-Paris seferini yapmakta olan uçakta 126 erkek, 82 kadın, biri bebek 8 çocuk olmak üzere 216 yolcu ile 12 uçuş görevlisi olduğu açıklandı.

1205370cookie-checkFransız ABD’den yardım istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.