Fırat kendi kılıcıyla vuruldu

Kılıçdaroğlu, AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’ı kendi şirketinin beyanıyla vurdu.


Bu beyannamede Fırat, şirketin en büyük ortağı görülüyor. Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucunun yakalandığı tarihte Fırat, en büyük ortak olarak görülüyor. Bunu ben değil, kendi şirketi söylüyor, kendisi söylüyor” dedi.


ELMA ARMUT


Kılıçdaroğlu, ortaya belgeleriyle sürdüğü iddialara karşılık Fırat’ın dün akşam bir açıklama yaptığını belirterek, bu açıklamanın Gümrüklerden sorumlu devlet bakanı Hayati Yazıcı’nın 5 sayfalık bir yazısı olduğunu ve resmi bir yazı formatında olmadığını söyledi. Belgede, çelişkiler bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “verilen yanıtlarda yine elma ile armut karıştırılıyor” dedi.


BAKAN PARTİ YÖNETİCİSİNİ AKLIYOR


Kılıçdaroğlu, “Hayati Yazıcı’nın yazısı bir ilktir. İktidar partisini ikinci adamının yine iktidar partisinin bakanı tarafından aklanma yazısıdır. Yolsuzluk yapanların artık mahkemelerden değil, AKP’li bakanlardan aldığı yazılarla aklanması süreci başlatılmıştır. Ayrıca bu yazı bürokratların da acımasızca baskı altına alındığını da gösteriyor” diye konuştu.


KENDİ BELGESİ


Kılıçdaroğlu, Fırat’ın şirketten ayrıldım dediği tarihten sonra bile şirketin ortağı olduğunun verilen beyannamelerle ortaya çıktığını da belirterek, “Fırat ne dediyse aksi çıktı. O nedenle resmi kayıtlara inanmak gerek. O nedenle uyuşturucunun yakalandığı tarihte Fırat, tüm resmi kayıtlarda ortak olarak görülmektedir. Tüm iddialarımızı kanıtladık. Aksi de ispat edilmedi. Fırat, ‘ispata da lüzum yok ama şüphe uyandıracak ön delil sunarsa namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki istifa edeceğim ve siyasetin adını ağzıma almayacağım’ demişti. Fırat ı bu sözü tutmaya davet ediyorum” diye konuştu.


MİR’SE İSTİFA EDER


Hayati Yazıcı’nın bu yazının altına imza atmakla konunun Fırat’ın kişisel konusu olmaktan çıkıp, AKP’nin konusu haline döndüğünü de belirten Kılıçdaroğlu, “Fırat bir hayali ihracatçıdır. Bir hayali ihracatçı, bir iktidar partisi yöneticisi olamaz. Dişli’ye uyguladıkları yöntemi Fırat’a da uygulamalıdırlar. Kendi beyanını bile artık inkar edemeyeceklerdir. Menas da inkar edemeyecektir. Daha ne belge istiyorlar bizden? Fırat, 31 12 2007 tarihinde en büyük ortaktır. Bunu Menas söylüyor. Ben değil. ‘Ben Mir’im , bey’im diyordu. Öyleyse geçmişe baksın ve beyler nasıl sözünü tutuyordu, onu örnek alıp, sözünü tutsun” dedi.


İnternethaber


FOTOĞRAF: AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu

1067770cookie-checkFırat kendi kılıcıyla vuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.