FT: Avusturya önyargısı değişecek

Gazete, İngiltere’nin Pazar günü AB dönem başkanlığını Avusturya’ya devredeceğini aktardı. Avusturya’nın bu görevde başarılı olabilmesi için üç konuda ilerleme sağlaması gerektiğini belirten gazete, bunları ekonomik reform, Balkanlar’daki durum ve İslam dünyasıyla ilişkilerin güçlendirilmesi olarak sıraladı.


“Bu dönem öncelikle, Türkiye’nin AB’yle müzakerelere başlaması sırasında Avusturya hakkında ortaya çıkan olumsuz havanın değişmesine yardımcı olacaktır” diyen The Financial Times, şöyle devam etti:


“Avusturya’nın amacı, en büyük yabancı yatırımcı olduğu Hırvatistan’la müzakerelere başlanmasının önünü açmaktı ama izlediği diplomasi dar görüşlüydü” yorumunu yapıyor. gazete yazısını şöyle sürdürüyor. Türkiye’ye karşı direnişi İslam’la ilgili konulardaki imajını zedelemiş olsa da ülkede durum aslında daha iyi. Avusturya’daki 200 bin Türkiyeli nüfus toplumla kaynaşmış durumda. Avusturya, İslam’ı resmî dinlerden birisi olarak kabul eden tek AB ülkesi. Viyana yönetiminin, dönem başkanlığı sırasında önceliği, AB içinde karar alma mekanizmalarının geliştirilmesini ve gerçekçi üyelik kriterlerinin uygulanmasını sağlamak olmalıdır.”

786480cookie-checkFT: Avusturya önyargısı değişecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.