FT: Dış yatırım için Türkiye ideal

İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi FT, yatırım yapılacak ülkeler arasında, Türkiye ve Brezilya gibi yüksek faiz veren ülkeleri sayarak, “Türkiye’de, 2012 vadeli tahviller yüzde 22 dolayında faizleri gördü” diye yazdı.


Kredi darboğazının, tahvil faizlerinin yükselmesine yol açtığını belirten gazete, ABD’li yatırım bankası Lehman Brothers’ın çöküşüyle yerel birim tahvil faizlerinin tırmandığı değerlendirmesini yaptı.


FT, “Analistler, bu yüksek faizlerin, şimdi satın almak için ideal fırsatları sağlayabileceğini söylüyorlar çünkü birçok ülke deflasyonist baskılar ile beklenen faiz indirimler tahviller için destekleyici olacak” değerlendirmesini yaptı.


Ayrıca FT’de yayınlanan diğer bir haberde de, Türk lirası dahil, yükselen piyasaların para birimlerinin 2008 yılında uğradığı değer kayıpları üzerinde duruldu.


Bu çerçevede, gazeteye değerlendirmelerde bulunan BNP Parisbas’ın döviz stratejisti İan Stannard da, birçok yükselen piyasaların ucuz yabancı fonlara dayanarak büyük bir canlanma gösterdiğini söyledi.


FT, BNP Parisbas’ın tahminlerine göre, cari açıkları ve dış fonlamaya bağımlılığı nedeniyle “en riskli ülkeler” arasında Türkiye, Romanya, Macaristan ve Güney Afrika’yı saydı.

818480cookie-checkFT: Dış yatırım için Türkiye ideal

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.