FT: Dink söylemediği sözünden öldürüldü

Uluslararası yazarlar derneği PEN’in Türk Ceza Kanunu’nda 301’inci maddenin kaldırılması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilen haberde, grubun bu konuda umutlu olduğu belirtildi.


Angus Watson imzalı haberde, Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde, hiç sarfetmediği bir söz yüzünden vurulduğu kaydedildi. 17 yaşındaki Ogün Samast’ın cinayeti “internette onun ‘ben Türkiyeliyim ama Türk kanı kirli’ dediğini okudum ve öldürmeye karar verdim” diyerek itiraf ettiği vurgulanan haberde, oysa Dink’in asla böyle bir söz söylediği ifade edildi.


Hrant Dink’in 301’in madde nedeniyle yargılandığı kaydedilen haberde, Dink’in öldürülmesi ardından 301’inci maddeye uluslararası ilginin arttığı vurgulandı.


Bu duruma dikkat çeken uluslararası yazarlar derneği PEN’in yöneticisi Caroline McCormick, “301’inci maddenin kaldırılmasını istiyoruz ve bu konuda gerçekçi bir şansa sahip olduğumuza inanıyorum” dedi.


Elif Şafak’ın da söz konusu maddeden yargılandığı hatırlatılan haberde Şafak’ın, “PEN berin duruşmam öncesinde ve duruşmam sırasında son derece aktifti” dediği aktarıldı.


 ANKA

799870cookie-checkFT: Dink söylemediği sözünden öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.