FT: Erdoğan itibarını riske atıyor

Erdoğan’ın, kendisine karşı çıkanları cezalandırmaya yönelik “sağlıksız bir istek” içinde olduğunu savunan gazete, başbakanın geçen hafta soruşturmaya müdahale etmesinin hukukun üstünlüğü ve kamu kurumlarının bağımsızlığı prensibini zedelediğini iddia ediyor.

Erdoğan’ın polis memurlarının görev yerlerini değiştirmesinin makul bir açıklaması olmadığını ifade eden gazete, ülkenin öne çıkan kişileriyle bağlantılı soruşturmalardaki iddiaların ciddi olduğunun altını çiziyor.

Gazete, Başbakan Erdoğan’ın soruşturmayı yürüten bazı polislerin siyasi amaçlarla bunu yaptıklarından endişe ettiğini de yazıyor.

Gazetenin başyazısında ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın komplo teorileriyle toplumun bir kesiminin desteğini arkasına almaya çalıştığı, ancak bunun tehlikeli bir oyun olduğu ifadesi de yer alıyor.

Financial Times Türkiye’nin bölgedeki nüfuzunun ekonomik gücüne dayandığını ve sıcak para ile kapatılan mevcut cari açığın büyük sorun olduğunu ifade ediyor ve Başbakanın tavrının kendi siyasi duruşuna tehdit oluşturacağını vurguluyor.

850020cookie-checkFT: Erdoğan itibarını riske atıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.