FT: İngiltere-Türkiye’ye uçuşları 15 Temmuz’da başlayabilir

İngiltere’de yayınlanan Financial Times, İngiltere ile Türkiye arasında seyahat koridoru oluşturulması için görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda bir anlaşmaya varılacağını bildirdi.

İngiltere hükümetinin corona virüsü salgını nedeniyle aldığı önlemler kapsamında, ülkeye gelen herkesin 14 gün boyunca evde kendini karantinaya alması öngörülüyor.

Kişilerin kendilerini karantinada tutup tutmadıkları yapılacak ziyaretlerle denetlenecek ve uyulmadığının tespiti halinde de 1000 sterline kadar ceza kesilebilecek.

Ancak İngiltere’nin seyahat koridoru için anlaşma sağladığı ülkelerden gelenler karantina şartından muaf tutulacak.

“İKİ ÜLKE YAKIN TEMAS HALİNDE”

Financial Times gazetesi, İngiltere ile Türkiye’nin seyahat koridoru oluşturma konusunda görüştüklerini ve anlaşmanın yakın olduğunu bildirdi. Habere göre, iki ülke karşılıklı uçuşların başlaması için 15 Temmuz tarihi üzerinde görüş birliğine vardı ancak henüz kesinleşmiş bir karar bulunmuyor.

Gazeteye konuşan Türk hükümetinden bir yetkili, “İki ülke, yakın temas halinde. İngiltere bizim için çok önemli bir ülke” dedi. Aynı yetkili, nihai kararın İngiltere’de salgının yayılma hızına ve yeni vakalardaki artışa bağlı olacağını da vurguladı.

İngiltere’de şu ana kadar tespit edilen toplam corona virüs vakası 283 binin üzerinde. İngiltere, 40 bine yaklaşan toplam can kaybıyla dünyada ABD’den sonra en fazla ölümün görüldüğü ülke konumunda bulunuyor.

2422170cookie-checkFT: İngiltere-Türkiye’ye uçuşları 15 Temmuz’da başlayabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.