FT’nin ‘Kıbrıs’ ekinde, Kuzey unutuldu

Ağırlıklı olarak adanın güneyinin ele alındığı ekte, ekonomi, yatırım, turizm gibi başlıklar öne çıktı. Başsayfada ise siyasi alandaki kilitlenmenin sürdüğü şöyle anlatıldı:


“Bazı gözlemcilere göre, Cumhurbaşkanı Tasos Papadopoulos, Kıbrıslı Türklerin eşit haklara sahip olmaktan çok, azınlık muamelesi görecekleri üniter devlet modelini canlandırmaktan yana. İkinci tercihi ise adadaki bölünmüşlüğün bugünkü gibi devamı.”


Financial Times’ın Kıbrıs ekinde, adanının iki tarafındaki emlak piyasasında son dönemde görülen hareketliliği de şöyle yorumladı:


“AB’ye katılımın emlak piyasasına olumlu etkisini adanın iki tarafında da görmek mümkün. Güneyde, yabancılar son son üç yıldır, yıllık 300 milyon Sterlin gayrimenkul yatırımı yapıyor. Emlak fiyatlarının yüzde 40 daha düşük olduğu Kuzey’deki rakamlar tam olarak bilinmiyor. Ancak kıyı şeridi boyunca uzanan villa ve apartmanlara bakarak, bir canlılık yaşandığını söylemek mümkün. Kıbrıslı Türk yetkililere göre, geçen yıl 5 bin yazlık inşa edilmiş. Ancak buradaki inşaat patlaması, Rumlara ait arazileri de kapsadığından, iki taraf arasındaki ilişkileri de daha da germiş gibi görünüyor.”

681720cookie-checkFT’nin ‘Kıbrıs’ ekinde, Kuzey unutuldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.