Futbol Federasyonu Başkanı vefat etti

Bodrum'un Torba beldesindeki Alkoçlar Otel'de, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile yemek yerken kalp krizi geçiren Doğan, Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı.
Başhekim Op. Dr. Abdullah Servet, hastane önünde yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Başkanı Doğan'ın kalp krizi geçirdiğini belirterek, ''Bize söylendiği anda ilk müdahaleyi olay yerinde yaptık. Daha sonra sayın Doğan'ı ambulansla hastaneye aldık. Solunum ve kalp durmuştu. Yaklaşık 90 dakika hastaya müdahale ettik. Elimizden geleni yaptık, ancak Hasan Doğan'ı kaybettik'' diye konuştu.


Servet, gazetecilerin, ''Hasan Doğan'ın, sıcak havada yediği ağır yemekten dolayı kriz geçirmiş olabileceği yolundaki'' soruları üzerine, ''Tek başına yemek krize neden olmaz. Muhtemelen Hasan Doğan'da krize yatkınlık vardı'' yanıtını verdi.


Bu arada hastane önünde yaklaşık 200 kişilik bir futbolsever grubu bekleyişini sürdürüyor.
Hastaneye gelenler arasında Fatih Terim'in yanısıra, milli futbolcular Rüştü, Semih ve Tuncay ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu, Ahmet Çakar, Kazım Kanat ile Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ın da olduğu bildirildi.


143 GÜN BAŞKANLIK YAPTI


Hasan Doğan, Ankara'da 14 Şubat tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilmişti.


Toplam 143 gün başkanlık yapan Doğan, genel kurula katılıp oy kullanan 231 delegenin 222'sinin oyunu alarak başkanlığa seçilmişti.


Hasan Doğan yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, İsviçre ve Avusturya'da gerçekleştirilen 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselerek, büyük bir başarıya imza atmıştı.
Doğan, son olarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile olan sözleşmeyi 2012 yılına dek uzatmıştı.


FEDERASYONDA 3 AY İÇİNDE SEÇİM YAPILACAK


Futbol Federasyonu Başkanı Doğan'ın ölümü sonrası, federasyonda 3 ay içinde seçime gidilecek.


Federasyonun çalışma biçimini belirleyen yasanın 7. maddesine göre, Futbol Federasyonu Başkanı'nın ölümü veya istifası durumunda, 3 ay içinde yeniden seçim yapılması koşuluyla birinci başkanvekili, yoksa ikinci başkanvekili, başkanvekillerinin olmaması durumunda da yönetim kurulunun üyeleri arasından belirleyeceği kişi başkanlığa vekalet edecek.
Yasaya göre, seçim yapılana dek başkanvekilleri Lütfi Arıboğan veya Mahmut Özgener, başkanlığa vekalet edecek.


BAŞBAKAN ERDOĞAN BODRUM'DA


Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın vefatının ardından, hastaneye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, vefat eden Hasan Doğan'ın yakınlarına başsağlığı dilediler.


Bu arada Başbakan'ın hastaneye gelişinden kısa bir süre sonra Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal ve milli takım futbolcuları Arda Turan, Hakan Balta ile Ayhan Akman ve eşi de hastaneye gelerek, Hasan Doğan'ın yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.
 

1062240cookie-checkFutbol Federasyonu Başkanı vefat etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.