Futbola yeni kural mı geliyor?

Kanada’da yaşayan 750 bin civarındaki Sih-Sihk mensubu azınlığın gençleri ve çocukları din icabı saç kesmiyor, uzayan saç topuklara kadar iniyor, böylece topuz biçiminde bir türbanla uzun saçlarını başı üstünde yumak gibi topluyor.

¨Bu kıyafetle sahaya çıkamazsınız, oynayacaksanız kendi bahçenizde oynayın!¨ diye ters cevap alan Sihler, ¨Bu ayrımcılıktır, direneceğiz¨ derken, Kanada futbol otoriteleri, ¨Niye ayrımcılık olsun ki! Sizden cesaret alan bir radikal İslamcı olup baştan aşağı karaçarşafa girmiş bir kadın da ben futbol oynayacağım derse bunun arkasını getiremeyiz!¨ diye karşılık verdi.

Uluslararası Futbol Federasyonu FIFA kurallarına uyum sağlamak üzere bu kararın alındığını ısrarla öne süren Kanadalı futbol yöneticileri, sahaya sadece özel sporcu kıyafetiyle çıkılabileceğini, sahada dinî herhangi bir giysinin, işaret ve belirtinin yer alamıyacağına bir kez daha işaret etti. Kanada futbolunda önemli isimlerin ortaya çıkabileceği Sih azınlıkların çocukları ve gençleriyse iki ateş arasında kaldı. Zira başlarındaki türbanı çıkarırsa topuklarına kadar uzanan saçla ayaktopu çevirmesi hem zor hem de böyle yapınca ailelerine, dinsel cemaatlerine karşı gelmiş olacaklar; böyle yapmasalar futbolda gelecekleri kararacaktı.

1551550cookie-checkFutbola yeni kural mı geliyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.