Futbolcular, çocuklara kötü örnek

Öğretmenler, Manchester United’in golcüsü Wayne Rooney’in televizyonlarda tükürerek ve küfrederek konuştuğu görüntülerinin yer almasını yıldız futbolcuya özenen çocuklara kötü örnek teşkil ettiğini söylediler.


Ulusal Öğretmenler Sendikası Başkanı Hilary Bills, Sendika’nın yıllık toplantısında futbol oyunundaki hile, sinir harbi, kaba güç ve futbolculardaki tükürme ve küfretme gibi davranış bozukluklarının çocukları olumsuz etkilediğini öne sürdü.


Bills, Rooney’i örnek göstererek “Son Manchester United – Arsenal maçında kameralar Rooney’in hakeme 20 kez küfür ettiğini görüntüledi. Oysa biz çocuklara küfürün kötü bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ve küfür edene bir gün okuldan uzaklaştırma cezası veriyoruz…” diye konuştu.


Bills, futbolculardaki davranış bozuklukların eğitim kurumlarında verilmeye çalışan doğruları boşuna çıkardığını belirterek, aileleri uyardı.


Daha önceki günlerde de Ortaöğrenim Müdürleri Derneği Başkan Yardımcısı Martin Ward, futbolcuların milyonların önündeki davranış bozukluklarına sessiz kalınmamasını isteyerek özellikle akşam 9’dan sonra tv’de artan şiddet görüntülerinin çocuklar için sakıncalı olduğunu söylemişti.

779460cookie-checkFutbolcular, çocuklara kötü örnek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.