“Futbolda şike” davası ikinci gününde

Dünkü duruşmada tam kadro hazır bulunan Fenerbahçe yönetimi, bugünkü duruşmaya gelmedi.

Davanın ikinci günü Olgun Peker hakkındaki iddiaların okunması ile başladı. Bunun sonrasında da Aziz Yıldırım hakkındaki iddialar okunacak.

İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

– İddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu’nu temsilen ise iki avukat katıldı. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Bucaspor’un avukatları da duruşmaya katıldı.

– Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasına devam edileceğini belirtti. Dün duruşmada 401 sayfalık iddianamenin 113 sayfasına kadar okunmuştu. Bugünde 3 TRT spikeri, 114 sayfadan itibaren dönüşümlü olarak iddianemeyi okuyor. Şike iddianamesini TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora dönüşümlü olarak okuyor.

– Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu’nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

– Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım’ın kardeşi Acar Yıldırım’da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım’ın eşi Gonca ve çocukları Hande ile Gülşah’ın Silivri’de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım’ın eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istedemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi.

– Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümene katılabilecekleri belirtildi.

– Futbolda Şike Davası’nı soğuk hava ve kar yağışının yanısıra dün Aziz Yıldırım’ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu.. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. . Aziz Yıldırım, “Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan’a gelsinler” demişti.

– Silivri’deki büyük salonda Balyoz Davası görüldüğünden şike davasının ikinci duruşması küçük salonda görülüyor.

– Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu isimler mahkeme salonuna saat 09.00’da geldiler.

– Şu anda Olgun Peker hakkındaki iddialar okunuyor.. Sonrasında da Aziz Yıldırım hakkındakiler okunacak.

– İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki küçük salonda görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker’in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen’in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. Duruşmada 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

– “Futbolda Şike” iddialarıyla ilgili aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 2. duruşması 09:45’te başladı.

Sürecek… .

1331750cookie-check“Futbolda şike” davası ikinci gününde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.