G20 protestosunda olay!

Protestocular ABD’nin Londra büyükelçiliğinin yanısıra dev finansal kurumların bulunduğu Bank semtinde de eylemlerini sürdürüyor. İngiltere Menkez Bankası önünde toplanan bazı anarşist gruplarla polis arasında olaylar çıktı. İngiltere Merkez Bankası önünde protestocu başına polis düşecek şekilde önlemler alındığı belirtildi.

ŞÜPHELİ ZIRHLI ARAÇ

Royal Bank of Scotland önünde ise protestoculara ait zırhlı bir araç durduruldu. Polisi şaşırtan araçtaki protestocular gözaltına alındı ve araca el konuldu.

KÜRT VE TÜRKLER DE MEYDANDA

Londra’da yarın üst düzey liderlerin katılacağı G20 zirvesini protesto edenler arasında bazı Türk ve Kürt dernekleri de yer alıyor.

Krizi yaratanların krizin maliyetini de üslenmesini isteyen protestocuların belli başlı sloganları şöyle:

– Irak ve Afganistan’daki işgal son bulmalı
– Bomba değil iş yaratılsın
– İsrail’e silah satışına son! Filistin’e özgürlük
– Nükleer bombalar imha edilsin…

BANKACILARA UYARI

The Financial Times öfkelerinin hedefinde de, krizin sorumlusu olarak görülen bankacıların olacağını öngörmüştü… Gazetedeki uyarı haber şöyle:

“Royal Bank of Scotland’ın eski İcra Kurulu Başkanı Sir Fred Goodwin’in evine yönelik saldırının ardından, zirve günü personellerini korumak için önlem almaları konusunda bankalar uyarıldı. Bankacıların o gün kalabalıkta tanınmayacak şekilde, daha spor giyinmeleri tavsiye ediliyor.”

Öte yandan Londra’nın ünlü gökdelenleri Canary Wharf ve BT kulesinin de protestocuların potansiyel hedefi olarak gören polis etten duvar örerek yoğun önlemler aldı.

AÇIK GAZETE MUHABİRİ ALPASLAN DÜVEN OLAY YERİNDEN HABERLERİ GEÇMEYİ SÜRDÜRECEK…

1491530cookie-checkG20 protestosunda olay!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.