GİAD’da Sunat Atun dönemi

Geçen Perşembe gecesi Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yapıldı. 14’üncü genel kurul GİAD Başkanlığı’na Sunat Atun’u seçti.


Yüksek katılımla gerçekleşen genel kurulda başkan ve yetkili kurulların seçimi ile tüm kararların oybirliğiyle alınması GİAD’ın uyum içerisinde çalıştığının önemli bir göstergesi oldu.



13’üncü dönem Başkanı Ersun Kutup’un açılış konuşmasıyla başlayan kurulda Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz, UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, TÜGİK Başkanı Erhan Özmen, As Başkan Selçuk Tanrısever, Genç Girişimciler Yönetişim Birliği Başkanı Osman Buldan ve  KTTO Başkanı Erdil Nami kısa birer konuşma yaptılar.


Başbakan Ferdi Sabit Soyer konuşmasında KKTC ekonomisinde meydana gelen gelişmelerin cesaret ve umut verici olduğunu söyleyerek, işdünyasıyla birlikte yeni atılımlara doğru arayış içerisinde olduklarını kaydetti.


Konuşmasında elektrik kesintilerine de değinen Soyer, sorunun çözümü için tüm birimlerin yoğun çaba harcadığını belirtti. Soyer konuşmasında ayrıca, yakın bir gelecekte elektrik ücretlerine zam yapılacağını da ima etti.


Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz konuşmasında GİAD’ın birinci genel kurulunda da bulunduğunu hatırlatarak, son dönemde KKTC ekonomisinin içinde bulunduğu durumu özetledi. Deniz, kamusal alanda yapılacak reformlar bulunduğunu ve bu yöndeki çabalarının devam ettiğini söyledi.


UBP milletvekili Hasan Taçoy da konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Taçoy, inşaat sektöründeki daralmanın ekonomiyi büyük sıkıntılara sokacağını belirterek, hükümetin görevinin bu sıkıntıları önlemek olduğuna işaret etti.


TÜGİKve GGYB’li konuklar ile KTTO Başkanı Erdil Nami ise konuşmalarında GİAD ile yakın ilişki içerisinde olmaya devam edeceklerini ve çeşitli konulardaki işbirliklerinin devam edeceğini söylediler.


SUNAT ATUN BAŞKAN
14’üncü genel kurulda Sunat Atun tek aday olarak oybirliğiyle seçilirken, salonda bulunan üyelere teşekkür ederek, seçilecek yönetimle birlikte kendisine büyük görevler düştüğünün farkında olduğunu söyledi.


GİAD’lılar daha sonra oybirliğiyle Remziye Özpolili, Özfer Özatay, Ahmet Eraslan, Ferah Yüksel, Emre Olgun, Andaç Günay, Mehmet Manavoğlu ve Cahit Yetkili’den oluşan yönetim kurulunu göreve getirdi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Kerem Toros ve Ender Cem seçildi.


GİAD Meclisi üyeliğine ise şu üyeler seçildi: Börte Barlasoğlu, Ali Bizden, Ali İhsan Çevik, Buket Özatay, Kerem Gülmüş, Berna Arhun, Namık Doygun, Yaşar Ertan, Hasan Sarı, Asu Atun, Korcan Senova ve Hüseyin Tanman.


Murakebe Kurulu: Erhan RAİF, Ersun Kutup’dan oluştu.


Haysiyet Divanı ise : Sunalp Türkel, Metin Arhun ve Engin Arı.


Dilek ve Temenniler görüşüldükten sonra Genel Kurul Toplantısı kapatıldı.


Genel Kurul toplantısından sonra, özel bir restaurrantta Turizm ve Ekonomi Bakanı Derviş K.Deniz’in yeni yönetim kurulu ve genel kurula katılmak amacıyla Türkiye’den gelen heyetler onuruna verdiği yemekte tekrar bir araya gelindi. Dışişleri ve Savunma bakanlığı Danışmanı Sn. Kudret Akay’ın da hazır bulunduğu davette konuklar Kıbrıs konusunda yaşanan yeni gelişmeler ve ekonomi hakkında bilgi alma fırsatı da buldular.
 
SUNAT ATUN?


1973 Magosa doğumlu olan KKGİAD başkanı Sunat Atun, Lise Eğitimini 1991 yılında G.Magosa Türk Maarif Kolejinde tamamladı.


1995 yılında, İngiltere’de University of Leicester Sosyal Bilimler Fakültesi BA Economics bölümünden mezun oldu. 1996 yılında L’universite de Nantes (Fransa) üniversitesinde MA “Logistics Management” ve 1997 yılında ise University of Plymouth’dan MSc.“Shipping Management” master programlarından mezun oldu.


1997–1999 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi.


Armatörlük – Denizcilik şirketi olan A&S ATUN Ltd. direktörü olan Atun, halen Ticaret Odası Meclisi Üyesidir.


1997 yılında derneğe üye olan ve geçen dönem Yönetim Kurulunda Genel Sekreterlik görevini yapmış olan Sunat Atun, evli ve 2 çocuk babasıdır.


FOTOĞRAF: Sunat Atun… Başbakan Ferdi Sabit Soyer konuşurken (iç foto)

686140cookie-checkGİAD’da Sunat Atun dönemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.