'Gaffar Okkan'ı JİTEM öldürdü'

Aygan, dün gazetemizde yer alan röportajda Uğur Mumcu cinayetinde kullanılan patlayıcıların ABD'li bir askerden geldiğini, suikastta, öldürülen JİTEM komutanı binbaşı Cem Ersever'in rolü olduğunu iddia etmişti. Aygan'ın diğer anlatımları şöyle:


* JİTEM'in örgüt yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz? 1990'da, Ergenekon operasyonunda tutuklanan Arif Doğan aradı. Cem Ersever beni tavsiye etmiş. Böylelikle JİTEM'e girdim. JİTEM'in örgütsel şeması şöyleydi: Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Başkanlığı, Ankara Aydınlıkevler'de ve Diyarbakır'da JİTEM Grup Komutanlığı vardı. Ayrıca Batman, Mardin, Elazığ, Van, Silopi, Hakkari'de birimler vardı. İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Samsun, Sivas, Erzurum, İzmir ve Antalya'da da tim komutanlıkları bulunuyordu. Benim bildiğim kadarıyla JİTEM'de şu kişiler görev yaptı: İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Akgöz. Akgöz'ün adı hiç gündeme gelmedi. Subaylardan Hüseyin Kara vardı, onun da adı pek geçmiyor. Albay Veli Küçük, binbaşılar Ahmet Cem Ersever, Aytekin Özen, Abdulkerim Kırca, Ali Yıldız, Cemal Temizöz, Cahit Aydın, Nurettin Ata, yüzbaşılar Tunay Yanardağ, Murat Kırkaya, Zahit Engin, Kadir Tahir, Uğur Atalay, Musa Sünbül, Savaş Gerçekçi, Sinan Yaşar, Abdullah, Zeki, üsteğmen Osman Aksu, üsteğmen Fatih Arslan.


* Bu isimler PKK ile mücadelede sertlik yanlısı mıydı? Ersever öldürünce Nurettin Ata ile görüştüm. Nurettin Ata, bana, "Boş ver bu işin peşine düşme. Yani Eşref Paşa gibi bir insanın kanına giren biridir Ersever" dedi. Eşref Bitlis, önce Ersever'i destekliyordu ama Ersever kendi başına yapı kurmaya kalkınca izin vermedi. Eşref Bitlis asker içinde farklı bir çizgiye sahipti. Özal'la örtüşen bir çizgisi vardı.


* Hizbullah, Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan'ı neden öldürdü? Hayır, Hizbullah değil, Okkan'ı JİTEM öldürdü. Çünkü Okkan, Diyarbakır'a atanmadan önce Jİ- TEM, Diyarbakır'da istediğini yapabiliyordu. Tim Komutanı Zahit Engin istediği gibi davranıyordu. JİTEM'in çalıştığı adamlar vardı lümpen takımından. Bunlar adam öldürüyor ve yaralıyorlardı, Emniyet bunların peşine düşünce Jİ- TEM'e sığınıyorlardı. Abdulkerim Kırca ve Zahit Engin'in Gaffar Okkan'a küfür ettiklerine kaç kere şahit oldum. "Rahat çalışamıyoruz" diyorlardı. Okkan olayı Jİ- TEM'in işiydi.


FERHAT ÜNLÜ – SABAH

1065330cookie-check'Gaffar Okkan'ı JİTEM öldürdü'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.