İşgal bölgesi ödenek ve operasyonları arttı

Temsilciler Meclisi’nin Savunma Tahsisleri alt komitesi, kapalı kapılar ardında yaptığı toplantıda, ekim ayının birinde başlayacak yeni mali yılda Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) acil olarak Irak ve Afganistan’da harcanmak üzere 45 milyar dolarlık ek para verilmesini kabul etti.    

Milletvekilleri, Pentagon’un ekim ve 2006 yılının mart ayları arasında Afganistan ve Irak için daha fazla paraya ihtiyacı olacağını söyledi.   

ABD Kongresi, bu aybaşında Afganistan ve Irak için 82 milyar dolarlık yardımı kabul etmişti.    

Son yapılan yardımla Irak ve Afganistan savaşlarının ABD’ye maliyetinin 300 milyar doları aşacağı, Pentagon’un bütçesininse 408 milyar dolara ulaşacağı bildiriliyor.

ANBAR BÖLGESİNDE OPERASYON
Öte yandan ABD ordusu, Irak’ın Anbar bölgesinde bir aydan kısa sürede ikinci geniş çaplı operasyonunu başlattı.

Yaklaşık bin civarında Amerikan deniz piyadesi ve kara kuvvetleri askerlerinden oluşan grup, bölgedeki Haditha kentinin bir bölümünü kapatırken, zırhlı birlikler bölgede kontrol noktaları kurdu. Iraklı direnişçilere yönelik olarak başlatılan operasyonda 3 direnişçinin öldüğü, başkent Bağdat’ın 220 kilometre kuzeybatısındaki kentin üzerinde Amerikan helikopterleri ve savaş uçaklarının dolaştığı belirtildi. ‘

‘Yeni Çarşı” adı verilen ve sabaha karşı başlatılan operasyonda iki Amerikan deniz piyadesinin yaralandığı belirtildi.  (aa) 

1107040cookie-checkİşgal bölgesi ödenek ve operasyonları arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.