Galatasaray 6’da kaldı!

Turkcell Süper Lig’de galibiyet serisini 7’ye çıkarmak isteyen Cim Bom, Eskişehir engeline takıldı: 1-1…
Ligin galibiyet serisi yarışında iddiasını sürdüren Galatasaray, konuk ettiği Eskişehirspor’un beraberlik golüne engel olamayınca seriyi sürdüremeyerek ilk beraberliğini aldı ve 7. haftayı bir puanla tamamlamak zorunda kaldı.

Zorlu deplasmana iyi hazırlandığı gözlenen Eskişehirspor ise, karşılaşmaya ısrarla sarılarak Galatasaray’ın golüne ikinci yarının başlarında karşılık vererek, deplasmandan 1 puan koparmayı başardı ve karşılaşmanın mutlu tarafı oldu.

İlk Yarı

8. dakikada Arda’nın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Topal’ın yerden sert şutunda, top yandan auta çıktı.

17. dakikada Galatasaray önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Keita’nın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Mustafa’nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı kötü vuruşta, Ivesa üzerine gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.

26. dakikada Arda’nın pasında ceza sahasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Keita’nın etkisiz vuruşunda, top kalecide kaldı.

31. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Youla, ceza sahasına girerken topu sol çaprazda bulunan Burak’a verdi. Bu futbolcunun sert vuruşunda Franco’dan dönen meşin yuvarlağı, daha sonra savunma uzaklaştırarak, tehlikeyi önledi.

GOL:
38. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Orta sahanın sağında Doğa’yı güzel bir hareketle geçen Keita, bir süre topu çizgi üzerinde sürdükten sonra ceza sahasına ortasını yaptı. Vucko’nun ıskaladığı meşin yuvarlağı boş pozisyonda önünde bulan Nonda, topu kaleci Ivesa’nın sağından filelere gönderdi: 1-0.

44. dakikada Keita’nın sağdan yerden ceza sahasına gönderdiği topa, kale önünde bulunan Kewell dokunamayınca, sarı-kırmızılı takım önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçladı.

İkinci Yarı

46. dakikada Mustafa’nın pasıyla şık çalımlarla rakiplerini geçen Arda, ceza sahası sağ çaprazındaki Keita’yı gördü. Bu futbolcunun sert vuruşunda, top kaleci Ivesa’dan dönerken, daha sonra savunma tehlikeyi savuşturdu.

54. dakikada Koray’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Mehmet’in kafa vuruşunda, üst direğe çarpan top auta çıktı.

GOL:56. dakikada Eskişehirspor skoru eşitledi. Burak’ın sağdan çıkardığı topu ceza sahası dışında kontrol eden Bülent Ertuğrul’un şutunda Hakan’a çarpan meşin yuvarlak, altıpasta Mehmet’in önüne düştü. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda, top filelere gitti: 1-1.

77. dakikada oyundan daha önce çıkan Eskişehirsporlu futbolcu Ümit’e hakem, yedek kulübesinde sarı kart gösterdi.

81. dakikada Arda’nın soldan ortasında, ceza sahasında arka direkte topla buluşan Baros’un yerden vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Ivesa’dan döndü.

90 2. dakikada Arda’nın sağdan ortasında Keita’nın ceza sahasında yaptığı vole vuruşunda, top üstten auta çıktı.

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Bu sonuçla ligin zirve yarışında, Fenerbahçe’nin 2 puan gerisine düşen Galatasaray, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 19 puanla ikinci sırada kaldı.

Zorlu rakibinden deplasmanda 1 puanı söke söke almayı başaran, ligin başarılı isimlerinden Eskişehirspor da, 3 galibiyetinin yanısıra yine 3 olan beraberlik maçını 4’e çıkarıp puanını 13’e yükseltti ancak Bursaspor’un averajla 3. sıraya yükselmesini engelleyemeyerek 4. sırada kaldı.

725850cookie-checkGalatasaray 6’da kaldı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.