Galatasaray Beni Alamaz!

TÜRK futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli futbolculardan biri olmasına rağmen bugüne kadar istediği transferi bir türlü gerçekleştiremeyen Mehmet Topuz, önümüzdeki sezon bir büyük takımın formasını giymeye kararlı. Hürriyet Gazetesi’nde yer alan İsmail Er imzalı habere göre, 31 Mayıs 2010’a kadar sözleşmeli futbolcusu olduğu Kayserispor’a fiilen veda eden 26 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu, F.Bahçe’den Aziz Yıldırım’ın, Beşiktaş’tan da Kenan Öner’in kendisini ısrarla arayıp teklifte bulunduğunu belirtirken, “G.Saray beni alamaz” diyerek sarı kırmızılı kulübe kapılarını kapattı. Topuz, Cimbom’a soğuk bakma sebebini ise, “5 yıldır ilgilendikleri halde ciddi bir girişimde bulunmadılar” sözleriyle açıklıyor.

11 milyon Euro’yu geri çevirmişlerdi

Geçen sezonun ortasında Beşiktaş’ın 11 milyon Euro’luk baş döndüren teklifini Kayserisporlu yöneticilerin geri çevirmesi nedeniyle üç büyüklerde forma giyme hayalini gerçekleştiremeyen Mehmet Topuz, Hürriyet’e verdiği özel röportajda, “Artık hedefleri olan bir takımda oynamanın zamanı geldi” dedi. Milli maç nedeniyle gittiğimiz Kayseri’de uçakta karşılaştığım Topuz’un menajerleri Metin Korkmaz ve Hakan Şirin ile Kayserispor’un eski yöneticisi Nuri Arslan’a yıldız futbolcunun durumunu sordum. Kafaları çok karışıktı. “Mehmet Topuz, Kayserispor Başkanı ile konuşmuş. Morali çok bozuk. Onun için Kayseri’ye geldik” dediler. Mehmet’in yerini sordum, önce söylemek istemediler. Israr edince, tatil için karayoluyla Antalya’ya hareket ettiğini söylediler.

Pastırmacılar Parkı’nda kahvaltıda yakaladık

Hemen telefon trafiğini başlatıp Mehmet Topuz’a ulaşmayı başardım. Ailesiyle birlikte Antalya’ya tatile gittiğini, Kayseri-Antalya yolu üzerindeki Pastırmacılar Parkı’nda kahvaltı yaptıklarını söyledi. Her iki menajeri ile birlikte yola çıkarak Topuz’a kahvaltı için mola verdiği mekanda ulaşmayı başardım. Bu sırada her iki telefonu birden çalıyordu. Bir taraftan F.Bahçe’nin ’Zorti’ lakaplı kongre üyesi Bülent, diğer yandan F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bastırıyordu. Israrla sarı lacivertli kulübe gelmesini istiyorlardı. Hemen ardından Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner arayıp ağzını aradı yıldız futbolcunun. Uzun lig maratonunun verdiği yorgunluğa Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ve yöneticilerinin uzlaşmaz tavrının da eklenmesiyle morali bir hayli bozuktu. “Yeter artık dayanamıyorum. Kayseri’den ayrılmanın zamanı geldi” dedi. Ve başladı anlatmaya: “10 yıldır futbolumla Kayseri kentine hizmet ediyorum. Kaptanlığını yaptığım bu camia, benim kıymetimi bilemedi. Futbolda vefa aramayacaksın.

Vitrine konulan biblo gibiyim

Kayseri’de vitrine konulan biblo gibiyim. Maçımızı kim izlese benden bahsediyor, o kadar. Sonra unutulup gidiyorsun. Artık olgun bir yaşa geldim. Bir yerlerden patlamam gerek. Bu yıl da bir yere gidemezsem biterim. Hedefleri olan takımlarda oynamak ve dünya futbolunda yerimi almak istiyorum. Benim gibi oyuncuya yazık oluyor.

Bir saat önce başkanla konuşup ayrılmak istediğimi söyledim. ’Senin için resmi bir teklif yok’ dedi. Dört büyük takımın yanı sıra, Valencia ve Werder Bremen gibi Avrupa’nın üst düzey kulüplerinin beni istediğini biliyorum. Artık tahammülüm kalmadı. Yönetim de pes etti ve bana gelecek teklifleri değerlendireceklerini söylediler.

Antalya’da özel uçak bekletiyorlar

Menajerlerim Metin Korkmaz ile Hakan Şirin beni heyecanlandırdı. F.Bahçe ve Beşiktaşlı yöneticilerle görüştüklerini söylediler. Hatta Antalya’da benim için özel uçak beklettiklerinden söz ettiler. Benim en büyük sorunum kulüp başkanımız ve yönetimimizin belirlediği bonservis ücreti. Başkanımız söz verdi, isteyen olursa kolaylık gösterecekler. Verilen sözlere inanmak durumundayım. Mutlaka bir indirim yapacaklardır.

F.Bahçe ve Beşiktaş kulüplerinin niyetlerinin ciddi olduğunu biliyorum. G.Saray’ın teklifi ise inandırıcı değil. Benimle 5 yıldır ilgileniyorlar. Çok isteselerdi bugüne kadar alırlardı. Transfer haberlerimi medyadan izliyorum. Her gazeteyi açtığımda kendimi bir başka takıma transfer edilmiş görüyorum. F.Bahçe benimle ciddi şekilde ilgileniyor. Beşiktaşlılar sürekli arıyor. Menajerlerim yurt dışından da tekliflerin olduğunu söylüyorlar.”

Geleceğimi karartmasınlar

KAYSERİSPOR’u küçümsemiyorum. Ancak bir gelecek görmediğim için ayrılmayı kafama koydum. Takımdan önemli oyuncuları önemli fiyatlara satıyorsan, gelecek için planlar kurup üstüne koyarsın. Ancak biz geri gitmeye başladık. Kayserispor’un muhteşem stadı var ama hani başarı, hani hedefler… Hedef, sadece günü kurtarmak, kümede kalmak ya da orta sıralarda yer almak olmamalı. Ben, futbol kalitemi ve gücümü çok iyi biliyorum. Kimse geleceğimi karartamaz. Aldığım paranın hakkını fazlasıyla verdiğime inanıyorum. Gidin bakın Kadir Has Stadı’nın koridorlarını süsleyen fotoğraflara. Geçen yıl Fortis Türkiye Kupası’nı kazandığımızda boynuma sarılıp fotoğraf çektirenler şimdi bana neler yapıyorlar?”

Fatih Hoca’nın benimle ilgili takıntıları var!

2004 yılında Ümit Milli Takım’a çağrıldım ve ilk kez Danimarka’ya karşı oynadım. 21 kez Ümit Milli oldum. A Milli Takım’la ilk tanışıklığım 2006 yılında Çek Cumhuriyeti maçıyla oldu. Ay yıldızlı formayı 20 kez şerefle taşıdım. Fatih Terim, çok inançlı, hırslı ama bazı takıntıları var. Benimle ilgili takıntılarının olduğunu düşünüyorum ve kadroya çağırmayacağını biliyorum. Milli Takım konusu beni çok üzüyor. Bu konuda daha fazla konuşup, başkalarını kırmak istemiyorum. Fatih Hoca demek ki beni yeterli görmüyor. Kararına saygı duyuyorum. Ancak şunu da söylemeden edemiyorum. Türkiye’de üç büyüklerin dışındaki takımlarda oynayan futbolculara milli forma yasağı var!

spor3

724190cookie-checkGalatasaray Beni Alamaz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.