İşgalciler, haçlılardan 22 kat fazla

The Independent gazetesi Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, “Babilin fethinden, Bağdat’ın işgaline tarihten alamadığımız dersler” başlıklı yazısında “Tarihten aldığımız tek ders, tarihten ders alınmaması” diyerek şu yorumu yaptı:


“Amerika’nın askeri prestiji büyük darbe aldı. Müslümanların topraklarında halihazırda Haçlı Seferleri sırasındakinden 22 kat daha fazla Batılı asker var.


Niçin oralara gittik. Petrol için mi? Demokrasi için mi? Yoksa İsrail için mi? Ya da kitle imha silahları veya İslam korkusu mu bizi oralara götürdü?


Irak’ı kaybettiğimiz gibi Afganistan’ı da kaybediyoruz. Pakistan’ı da kaybedeceğiz. Oralardaki askeri varlığımız, kibirimiz, tarihten ders almamada ısrar etmemiz ve İslam terörümüz bizi uçuruma sürüklüyor.


Müslümanları kendi başlarına bırakmayı öğrenmedikçe Ortadoğu’da yaşadığımız felaket daha da büyüyecek. İslam’la terör arasında bir bağ yoktur.


Ama bizim Müslüman topraklarını işgal etmemizle terör arasında bir bağ vardır. Bu çok zor denklem değil. Dolayısıyla anlayabilmek için de, soruşturma başlatılmasına ihtiyacımız yok.”


Aynı gazetenin başka bir Ortadoğu uzmanı Patrick Cockburn de, “Bu savaş yalanlarla başladı ve yalanlarla devam ediyor” diye yazdı. Yazarın yorumu şöyle:


“Savaş zamanlarında tüm hükümetler yalan söyler. Ancak Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere son beş yıldır Irak konusunda yalan bir propaganda yürütüyor. Bu Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana tanık olduğumuz en gerçek dışı propaganda.”

811040cookie-checkİşgalciler, haçlılardan 22 kat fazla

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.