İşgalcilerden direnişçilere af planı

Habere göre Irak hükümeti, ülkeyi iç savaşa sürükleyen direnişi sona erdirme çabaları kapsamında en erken Pazar günü bir barış planı sunmaya hazırlanıyor.

The Times’ın ele geçirdiği belgelere göre, öneri paketi, direnişçi örgütlere, şiddete son verdiklerini açıkladıkları ve silah bıraktıkları takdirde, siyasi sürece dahil olma fırsatı veriyor.

The Times, Irak’taki direnişçilerin El Kaide örgütüyle bağlantısının kesilmesinin amaçlandığı 28 maddeden oluşan planın içerdiği bazı önerileri şöyle aktardı:

– Birleşmiş Milletler’in de onayıyla, koalisyon güçleri için çekilme takvimi,
– Eline masum Iraklıların kanı bulaşmamış isyancıları kapsayan genel af,
– İsyancıların olduğu bölgelere yönelik koalisyon güçlerince düzenlenen, terörle mücadele operasyonlarının durdurulması,
– Irak ve koalisyon güçleri kurbanlarına tazminat…

“İRAN SİLAH VERİYOR”

Öte yandan Irak’taki ABD güçlerinin komutanı Orgeneral George Casey, İran özel kuvvetlerinin bu ülkedeki Şii milislere silah ve eğitim sağladığını öne sürdü.
 
ABD, Irak konusunda İran’ı ilk kez bu kadar açık bir dille suçladı. BBC Washington muhabiri Jonathan Beale’in aktardığına göre, ABD bir süredir İran’ın, Irak’taki Şii militanlara bdestek sağladığını, bu gruplara özellikle, bomba imalinde kullanılan malzemeler aktardığını savunuyor.

Ancak Irak’taki Amerikan birliklerinin komutanı Orgeneral Casey daha da ileri giderek, İran’ın müdahalesini, Irak’taki güvenlik zaafına neden olan dört temel unsurdan biri olarak niteledi.

AÇIK GAZETE: Direnişçiler adı üstünde yurtlarını emperyalist işgale karşı direnenlerdir. Onların af edilecek bir suçları yok. Olsa olsa direnişçiler işgalcilere karşı af ilan edebilirler. Tabii işgalciler gibi şartları olan bir plan yaparlar ve sanırız ilk madde de bir an öncö defolup gitmeleri olur…

 

1130820cookie-checkİşgalcilerden direnişçilere af planı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.