Galloway: Blair ‘in içindeki düşmanız

Doğu Londra’daki secim zaferini kutlamak icin  Respect üyeleri önceki gün Friends House toplantı salonunda bir araya geldiler.  Bini aşkın sempatizanın katıldığı toplantı hayli çoşkulu geçerken, basının ilgisi de dikkat çekti.  Bethnal Green ve Bow’dan Respect milletvekili seçilen George Galloway de ABD’den gelir gelmez, ayağının tozuyla toplantıda yerini aldı. 


Galloway’in yanı sıra Birmingham Respect milletvekili adayı Salma Yaqoop, West Ham milletvekili adayı Lindsey German, PCS sendikası genel sekreteri Mark Serwotka, yazar ve gazeteci John Pilger ve Respect Merkez yönetim üyesi John Rees’de toplantıda konuşma yaptılar.


AYAKTA ALKIŞLANDI
ABD’yi kendi senatosunda eleştiren George Galloway, Respect üyeleri tarafından çoşkulu bir şekilde, ayakta alkışlanarak, sloganlarla karşılandı. Galloway yaptığı konuşmada ABD’ye kendisi hakkında yapılan suçlamalara cevap vermek için gittiğini belirterek şöyle konuştu:


“Galiba onları havaya uçurduk. ABD’ye birileri gidip gerçekleri yüzlerine haykırması gerekiyordu… Bunu yaptım. Diğer temsilciler de konuşmamı alkışladı, ayrıca 10 kişiyi de Respect üyesi yaptık.”


“ABD Senatosunda yaptığı konuşmada, her inen yumruk sesinde, Filistin, Fellujah, Kerbela ve Bağdat’daki sığınma kamplarındaki insanların alkışlarını duyar gibi oluyordum” diyen Galloway, Tony Blair’in Respect Koalisyonu’nu kendi içindeki düşmanı olarak gördüğünü söyledi.


Galloway Respect’in savaşan, militan bir örgüt olması gerektiğini vurgulayarak, “Biz Tony Blair’in içindeki düşmanıyız, tüm savaşların, haksızlıkların ve yalanların düşmanıyız. Persembe gunu Bethnal Green ve Bow milletvekili icin yenim törenim var, ve emin olunuz ki yeminimden sonra susmayacağım.”


SENDİKALAR HAREKETE GEÇMELİ
Oldukça çoşkulu geçen toplantıda PCS genel sekreteri Mark Serwotka yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra hükümetin emeklilik yasası ve 100 bin aşkın sivil çalışanı işten atma planlarını yerine getireceğini belirterek, Blair’le yada Brown’la birşey değişmeyeceğini, bu konuda sendikaların harekete geçmesi gerektiğini belirterek  Respect’in bu noktada bir ışık olabileceğini belirtti. 


IRAK GERÇEĞİ SAKLANMIŞTI
Yazar John Pilger de işgal öncesi Irak’ta binlerce çocuğun öldüğünü belirterek “Bunun sorumlularından biri bizim hükümetimizdir” dedi. 


İşgal öncesi Irak’daki durumun önde gelen televizyon ve gazetelerde yayınlanmadığını ve haber olmadığını belirten Pilger, medyanın bu noktada gücüne ve çalışanlarının sorumluluklarına değindi. 


Gerçeğin saklanamayacağını vurgulayan Pilger ‘Maden sendikası başkanı Scurhgill’i yıpratmasını bildiler ama Galloway’e aynısını yapamayacaklar’ dedi.


John Rees, Salman Yaqoop ve Lindsey German’da savaş karşıtlığının dışında sağlık, eğitim, mültecilik, anti terörizm, emeklilik haklarının alınması, işten atmalar ve özelleştirme konularında da Respect’in daha fazla ele alınması gerektiğini vurguladılar.  Yapılan saldılara karşı top yekün mücadeleyle, değişik kesimlerin bir araya gelmesiyle bunun başarılacağını belirten konuşmacılar, gelecek Mayıs’ta yapılacak belediye seçimlerine şimdiden hazırlanılması gerektiğinide belirttiler.

781070cookie-checkGalloway: Blair ‘in içindeki düşmanız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.