‘Galloway bugün ABD’den hesap soracak’

The Guardian gazetesi, ilgili haberinde Galloway’in hesap vermeye değil, hesap sormaya gittiğini vurguladı.


Gazete’ye demeç veren Galloway, “Onları, Irak’ın asıl meselelerini gözlerden uzak tutma harekatının parçası olmakla suçlayacağım. Asıl mesele, Irak’ın milyarlarca dolar değerindeki servetinin ABD ve onun şirketleri tarafından çalınmasıdır” diye konuştu.


The Guardian manşete çektiği haberinde, Galloway senatodan hesap sormaya hazırlanadursun, bir yandan da bir başka yeni senato soruşturmasının bulgularına göre, Irak’a yönelik yaptırımların çok büyük boyutlarda delinmesine, ABD yönetiminin bile bile göz yumduğunu yazdı:


Gazete şu yorumu yaptı:


“Dün Demokratlar tarafından açıklanan komisyon raporu Bush yönetiminin, ABD şirketlerinin, Irak petrolünün yasadışı yollardan satışı ve Saddam Hüseyin yönetimine ödenen komisyonlarla bağlantısından haberdar olup, hiç bir şey yapmadığını, hatta adı karışan şirketlere güvence verdiğini belgeliyor. Daha önce İngiliz milletvekili George Galloway ya da Fransız bakan Charles Pasqua’nın adı karıştığı öne sürülen yasadışı petrol satışların boyutları, bu raporda belgelenlerin yanında çok çok küçük kalıyor. Hatta senatonun raporuna göre, ABD şirketlerinin, el altından ucuz petrol alabilmek için ödediği paralar, Saddam Hüseyin rejimine dünyada diğer herkes tarafından ödenen komisyonların toplamını aşıyor.”


FOTOĞRAF: George Galloway Türk çayı içerken. Fotoğraf Açık Gazete tarafından çekildi.


 

780830cookie-check‘Galloway bugün ABD’den hesap soracak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.