Gaz bitti, bilim yapamıyoruz Hocam!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümündeki loboratuvarın yetersizliğine iki yıldır doğalgaz bulunmaması da eklenince bölüm öğrencileri isyan etti…
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesindeki Biyoloji Bölümü öğrencileri eğitim gördükleri laboratuvarda az sayıdaki lam-lameli yıkayıp tekrar kullanmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Biyoloji bölümünde iki yıldır doğalgaz olmaması yüzünden steril ortamda yapılması gereken bilimsel çalışmaların aksadığını belirten öğrenciler, Hacettepe Üniversitesi’nin birçok üniversiteden daha fazla bütçeye sahip olduğuna dikkat çekerek, “Altyapı sorununun çözülüp doğal gazın kullanıma sunulması en somut talebimizdir.Bilimsel eğitim hakkımızdır” açıklamasında bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencileri geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için hayati önemde olan bölümdeki bilimsel laboratuvarda yaşanan sorunlar karşısında isyan etti. Üniversite yönetimine de iletilen sorunların çözümü için ortak bir açıklama yapan Biyoloji Bölümü öğrencileri, 1965 yılında enstitü olarak açılan, ardından ise üniversite bünyesine geçen bölümün akademik başarılarının yanında öğretim kadrosuyla da önemli bir kurum olduğuna değinerek, “Fakat bu denli köklü ve bilimsel başarılarıyla ünlü bölümümüzde biz öğrenciler bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Normal şartlarda bulunması gereken araç ve gereçlerin yoksunluğu yeterli bilimsel eğitim görmememize neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

‘LAM-LAMEL YETERSİZ, YIKAYIP TEKRAR KULLANIYORUZ’

Laboratuvarda sağlıklı bir çalışma yapılabilmesi için olmazsa olmaz olan lam-lamel eksikliği bulunduğunu dile getiren Biyoloji Bölümü öğrencileri, sorunlara neden olan yetersiz mikroskoplar yerine eğitim için daha yeterli materyallere ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Laboratuvardaki az sayıdaki lam-lameli yıkayıp tekrar kullanmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken öğrenciler taleplerini şöyle dile getirdi:

‘HACETTEPE’NİN ÖDENEĞİ BİRÇOK ÜNİVERSİTEDEN DAHA FAZLA’

Yaklaşık iki yıldır bölümümüzde doğal gaz olmaması, bilimsel eğitim görmemize ve steril çalışmalar yapmamıza engel oluyor. Bizlere altyapı sorunu olarak duyurulan bu eksiklik iki yıldır çözülmüyor. Ama biliyoruz ki Hacettepe Üniversitesi 1.148.726.000 TL bütçesiyle Türkiye’deki diğer üniversitelerden ve Danıştay, Yargıtay gibi devlet kurumlarından daha fazla ödeneğe sahip. Bu yüklü ödeneği ve Hacettepe Üniversitesi’nin diğer gelirlerini düşünecek olursak, eğitimimiz için bir şeyler talep etmek biz öğrencilerin doğal hakkıdır.”

‘DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLSÜN, BİLİMSEL EĞİTİM HAKKIMIZDIR’

Bölümde eksik olan araç-gereçlerin temin edilmesini, mevcut olanlarınsa yenilenmesini talep eden öğrenciler ortak açıklamada, “Altyapı sorununun çözülüp doğal gazın kullanıma sunulması en somut talebimizdir. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nden beklentimiz, taleplerimizin karşılanmasıdır. Biyoloji Bölümü öğrencileri olarak taleplerimizin arkasında duracağız ve takipçisi olacağız. Bilimsel eğitim hakkımızdır” ifadelerine yer verdi.

 

2353190cookie-checkGaz bitti, bilim yapamıyoruz Hocam!
Önceki haberPentagon: ABD’nin çekilmesi ve Türkiye’nin operasyonu IŞİD’i callandırıyor
Sonraki haberYURTTAŞLIK TEMEL GELİRİ (I)- (İşsizlik ve yoksulluk sadece ekonomik değil, sosyal ve siyasal bir sorundur) 
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.