Gazeteci Ahmet Hakan’a saldırı

Dün akşam televizyon programının ardından Teşvikiye’deki evine giden yazara, aracından indiği sırada arkadaki araçtan inen 4 kişi fiziksel saldırıda bulundu.

Saat 00.30 sularında meydana gelen saldırıda, Hakan’ın göğsüne ve yüzüne darbe aldığı öğrenildi.

Yaralanan Ahmet Hakan, şoförü tarafından yakındaki hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinde edinilen bilgiye göre de Hakan, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı.

Öte yandan saldırıya karıştıkları belirtilen 4 kişiden 3’ü olaydan birkaç saat sonra, 4. şüpheli de sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Şüpheliler, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Emniyet yetkilileri gözaltına alınan saldırganlar hakkında bir açıklama yapmadı.

Ahmet Hakan’ın meslektaşları, tedavi gördüğü hastaneye gelip, yetkililerden bilgi aldı.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci ile Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı ressam Bedri Baykam, ziyaret ettikleri Ahmet Hakan’ın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hastane önünde olaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertuğrul Özkök, saldırının “basit” bir şekilde algılanmaması ve açıklanmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

ERTUĞRUL ÖZKÖK: BU SON OLSUN

“Yıllardır yapıyoruz bu mesleği. Bunlardan dolayı yılmadık, yılmayız da. Ama neticede gazeteciler ölüyor, geride kalan insanlar bunların yarattığı travmaları yaşamaya devam ediyor ve bu toplumu zehirliyor. Hürriyet’e yapılan saldırıda çok büyük destek aldık ama dayanışma daha geniş çaplı olsaydı bu saldırı gerçekleşmezdi. Umarım bu son olur, demokrasi olduğu iddia edilen toplum bu tarz teşebbüslere tekrar sahne olmaz. Ahmet’e tekrar geçmiş olsun ama korkarım ki olayın vahametini dikkate almazsak bunun devamı gelecek.”

1465610cookie-checkGazeteci Ahmet Hakan’a saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.