Gazeteci Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah erken saatlerde gözaltına alınan Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı.

Savcılık, “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haberde imzası bulunan muhabir Hülya Kılınç için de tutuklama istemişti.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27. Maddesi kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de ifadesini aldığı Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’ın tutuklanmasına karar verdi.

Barış Terkoğlu, dün sabah erken saatlerde gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Odatv: FETÖ’nün hedefindeki Terkoğlu derhal serbest bırakılmalı
Odatv, Terkoğlu’nun Gülen Yapılanması’nın hedefinde olduğunu belirttiği, “Bu haber kaç yerde çıktı niye hedef Odatv?” başlıklı bir metin yayımladı.

Söz konusu metinde, “FETÖ tehlikesini isim isim deşifre eden, devlette kripto FETÖ’cülerin nasıl yerleştirildiğini devlet raporlarını esas alarak kamuoyuna ilk duyuran gazetecilerdendir” denilen Terkoğlu’nun serbest bırakılması istendi.

Basın Konseyi: Gözaltı kabul edilemez

Basın Konseyi, Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasını kınadı. Konsey, Terkoğlu’nun serbest bırakılmasını istedi.

Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının, özgür yayın yapan medyaya gözdağı vermeye yönelik olduğu belirtilen açıklamada, “Sabaha karşı evinden derdest edilip gözaltına alınan Barış Terkoğlu için, yazılı bir başsavcılık talimatının da bu süreçte olmaması, alelacele verilen bir şifahi talimatla bu işlemin başlatılması da ayrı bir hukuk garabetidir. Gözaltı kararının neden, nasıl, kim tarafından verildiğinin de açıklanmasını bekliyoruz” denildi.

Barış Terkoğlu, 2011 yılında Gazeteci Barış Pehlivan ile birlikte Odatv davası kapsamında 19 ay tutuklu kalmıştı.

2393500cookie-checkGazeteci Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.