Gazeteciler Günü’nde gazetecilere demeç

Cumhurbaşkanı Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basının, sivil toplumun dinamizmini beslediğini, demokrasinin sağlıklı işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlendiğini bildirdi.
Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin şartının, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:


”Demokrasinin temel unsurlarından biri de hiç şüphe yoktur ki özgür bir basının mevcudiyetidir. Esasen basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da bir gereğidir.”


TBMM Başkanı Köksal Toptan da yayımladığı mesajda, ”Türk basını, tarihin her döneminde milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma misyonunu başarıyla yerine getirmiştir” dedi.


Toptan, devletle halk arasında köprü görevi gören basının, demokrasinin ve Cumhuriyet’in kökleşmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, ”Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz” dedi.


Başbakan Erdoğan, farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı olduğunu belirtti.

1072100cookie-checkGazeteciler Günü’nde gazetecilere demeç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.