Gazeteciler meslektaşları için yarın adliye önünde olacak

MİT mensubunun yaşamını yitirmesini haberleştirdikleri için 6 aydır cezaevinde bulunan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel yarın hakim karşısına çıkacak.

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunu haberleştirdikleri için 6 aydır cezaevinde bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Manisa Muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Manisa Muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel, Libya şehidinin cenaze haberi nedeniyle 6 aydır hapsediliyor. Gazetecilerin davasının ikinci duruşması yarın (9 Eylül) Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görülecek. Gazeteciler de tutuklu meslektaşlarına destek olmak için yarın sabah adliye önünde olacak.

“KÖTÜLÜĞE SUSMAK İYİLERİ YALNIZ BIRAKMAKTIR”
Duruşma öncesi gazeteciler meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Güller, Birgün Gazetesi Yazarı Timur Soykan ve Avukat Hüseyin Ersöz 9 Eylül’deki duruşmayı ele aldılar.

Güller, “AKP’nin medya operasyonu” ara başlıklı yazısında, Odatv’nin hukuksuzca kapalı olmasını sorgularken, herkesi 9 Eylül’de Çağlayan’daki duruşmaya çağırdı. Güller “Odatv neden 200 gündür kapalı? TELE1’e neden 5 gün ekran karartma cezası verildi? Cumhuriyet ve Sözcü yazarları ve muhabirleri neden sürekli davalık? Halk TV ve KRT’ye neden sık sık para cezası veriliyor? Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Müyesser Yıldız ve Hülya Kılınç neden hapiste?” diye sordu.

Timur Soykan da, “9 Eylül’de Çağlayan’da” başlıklı yazısında söz konusu tutuklamalara ve ikinci duruşmaya değindi. “Gazetecilerin hapiste olmasından mutlu olanlara bakmak gerçeği anlamak için yeterli” diye belirten Soykan, 9 Eylül gününe çağrıda bulunarak, “Çünkü her kumpasta tekrar tekrar yaşayarak öğrendik: Kötülüğe susmak iyileri yalnız bırakmaktır” dedi.

Avukat Hüseyin Ersöz de Cumhuriyet gazetesinin Olaylar Ve Görüşler köşesinde, “Eleştirmek Özgürleştirir” başlıklı yazısında, Odatv’nin kapalı olmasını ve 9 Eylül günkü duruşmadan bahsetti.

Özgür basının hedefe konulduğunu ifade eden Ersöz, “Eleştirel yayıncılık çizgisi herkesin malumu olan Odatv’ye, BTK kararıyla erişim engeli getirildiği; genel yayın yönetmeni, haber müdürü ve haber sahibinin tutuklandığı bir davada özgürlük hakkı, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünün ‘defaten’ ihlal edildiğini söylemek abartılı bir yorum olmaz” dedi. Ersöz, “9 Eylül’de görülecek yargılama, adalet terazisinde basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin değerinin tartılması yanında, ülke insanın ‘demokratik yaşam standardının’ ölçüleceği bir davaya dönüşmüştür” diye belirtti.

9 EYLÜL’DE ÇAĞLAYAN’DA

GAZETECİLER geçtiğimiz günlerde yapılan bir kampanyada #9EylüldeÇağlayandayız dediler.

Çiğdem Toker: Gazeteciler Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan, gerçekleri yazdıkları için 6 aydır cezaevinde tutuluyor. Adaletsizliğe karşı, haber alma hakkını savunanlar #9EylüldeÇağlayanda

Kadri Gürsel: 6 aydır keyfi nedenlerle hapiste tutulan gazeteciler #BarışPehlivan #MuratAğırel ve #HülyaKılınç’ın özgürlük hakkı için #9EylüldeÇağlayanda

Elif Ilgaz: Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan gerçekleri savundukları için 6 aydır hapsediliyor. #9EylüldeÇağlayanda onların özgürlüğü için buluşuyoruz.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF): Araştırıp sorguladıkları için altı aydır tutuklu olan gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç 9 Eylül’de Çağlayan’da 2. kez mahkemeye çıkacak. Basın özgürlüğü, haber alma ve haber verme hakkı ile adalet için İstanbul Adliyesi’nde olacağız.

Faruk Bildirici: Bu ülkede “güçlünün hukuku” geçerli. Gazeteciler Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan altı aydır sırf muktedirlerin “keyiflerini kaçıran” bir haber yazdıkları için hapisteler. İkinci duruşma 9 Eylül günü Çağlayan Adliyesi’nde.

Filiz Gazi: Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan kumpas davada 6 aydır hapsediliyor. Gazeteciler sadece gerçeği savundukları, baskılara boyun eğmedikleri için ağır tecrit koşulları altında tutuluyor

“GERÇEK OLMAK İÇİN FAZLA SAÇMA, SAÇMA OLMAK İÇİN FAZLA GERÇEK”
MİT mensubunun hayatını kaybetmesini haberleştirdiği için tutuklanan ancak ilk duruşmada tahliye edilen Barış Terkoğlu da Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde “Bu yazıyı okuduktan iki gün sonra” başlıklı bir yazı yazdı.

Terkoğlu “Siz bu satırları okuduktan iki gün sonra, biz nefes alması güç bir mahkeme salonunda olacağız. Zaman ayarlı hikâyede, rolünü kabul etmeyenleri oynayacağız.” dedi ve şöyle devam etti: “Gerçek olmak için fazla saçma, saçma olmak için fazla gerçek olan bu hikâyede hâlâ hapiste 3 gazeteci var. Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç… 9 Eylül’de bileklerine takılan çift kelepçeyle o salona getirilecekler. FETÖ borsalarıyla, arka kapısından zenginlerin çıktığı sorgularıyla, cemaatlerin ‘bizdendir’ diyerek kurtardıklarıyla, bir ‘hatırlı’ telefonla bırakılanlarla meşhur binada hep birlikte adaleti arayacağız. Orada olursunuz ya da olmazsınız. Ancak emin olun, yazmasalar haberiniz olmaz. Attilâ İlhan gibi söylersek, ‘Demirlemiş, eli kolu bağlı bir vapuru vuranları’ hâlâ bilmiyoruz. ‘Üzerimize yüklenen işin’ ise farkındayız. Kimse görmese görüyoruz.” (EVRENSEL – Fotoğraf: Eylem Nazlıer / Evrensel)

2448580cookie-checkGazeteciler meslektaşları için yarın adliye önünde olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.