Gazeteciler yeni yasaya karşı yürüdü

Babıali Caddesi’ni takiben yürüyen gazetecilerden bir kısmı, “Yayın sayısı 382, dava sayısı 267, kesilen ceza 180 milyar lira”, “Eski TCK ile 267 dava açtın, yeni TCK ile ne yapacaksın” yazılı pankartlar ile dava dosyalarını taşırken, bir gazetecinin eli kelepçeli, bir başkasının da elleri ve ayakları iple bağlı olarak yürüyüşe katıldığı gözlendi.


TGC 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni TCK nedeniyle düzenlediği “Gazetecileri Adliye Yollarına Alıştırma Yürüyüşü”, Cağaloğlu ile Sultanahmet’teki İstanbul Adliye Sarayı arasında yapıldı.


TGC Genel Merkezi önünden saat 11.00’de başlayan yürüyüş, yaklaşık 35 dakika sürdü.
Babıali Caddesi’ni takiben yürüyen gazetecilerden bir kısmı, ”Yayın sayısı 382, dava sayısı 267, kesilen ceza 180 milyar lira”, ”Eski TCK ile 267 dava açtın, yeni TCK ile ne yapacaksın” yazılı pankartlar ile dava dosyalarını taşırken, bir gazetecinin eli kelepçeli, bir başkasının da elleri ve ayakları iple bağlı olarak yürüyüşe katıldığı gözlendi.


Yürüyüşte, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Onur Belge’nin aralarında bulunduğu meslek örgütü temsilcileri, çok sayıda gazeteci, köşe yazarı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ve KESK Genel Başkanı Sami Evren de yer aldı.


Sultanahmet’teki İstanbul Adliye Sarayı’na kadar sessizce yürüyen ve zaman zaman alkışlarla yeni TCK’yı protesto eden gazeteciler adına TGC Başkanı Erinç, yürüyüşün bitiminde basın açıklaması yaptı.


Erinç, 1 Nisan 2005’te yürürlüğe girecek yeni TCK’yi şöyle eleştirdi:


“O binada görev yapan yargıçlar ve cumhuriyet savcıları ile herhangi bir ilişkisi yoktur. Çünkü onlar, kendilerine verilecek yasa kapsamında görevlerini yapmak durumundadırlar. Bütün Türk vatandaşlarının olduğu gibi bizim de, yasanın uygulanmamasını istemek gibi bir girişimimiz yoktur. Bizim karşı olduğumuz, ceza yasasının içerdiği ifade özgürlüğüne, haber hakkına getirilen sınırlamalar ve bu sınırlamaların aşılmasına karşı yürürlükteki yasalara aykırı olarak hapis cezası getirilmesidir.”

677940cookie-checkGazeteciler yeni yasaya karşı yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.