Gazetecilerden Büyükelçiye ziyaret

Ocak ayı içinde kurulan Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (UK) Yönetim Kurulu, Büyükelçi Akın Alptuna’ya nezaket ziyaretinde bulundu.


Birlik Başkanı Kemal Erdemol, Yönetim Kurulu Üyeleri Füsun İlkay, Mustafa Köker ve Mihrişah Safa ile Medya Takip Birimi Başkanı Alparslan Düven’den oluşan heyet Pazartesi günü Büyükelçi Akın Alptuna’yı büyükelçilikte ziyaret etti.


Derneğin kuruluşu ile ilgili olarak bilgi verme amaçlı ziyarette, Büyükelçilik Basın Müşaviri Orhan Tung da hazır bulundu.


Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Birlik Başkanı Kemal Erdemol, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında büyükelçiye bilgi verdi.


Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (UK)’in İngiltere’de faaliyete geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Akın Alptuna, mesleki dayanışma ve kuruluş amacına hizmet etmesi bakımından böyle bir oluşumun önemi üzerinde durdu.


Londra’daki görev süresinin Mayıs ayında biteceğini hatırlatan Büyükelçi Alptuna, yerine gelecek Büyükelçi ile de gazetecilerin irtibatlarını sürdürmeleri dileğinde bulundu.
Ziyaret sırasında, Türkiye İngiltere ilişkileri ve Avrupa Birliği süreci hakkındaki görüşlerini de ortaya koyan Alptuna, mevcut Avrupa Birliği üyesi ülkeler halklarında genişlemeye karşı görüşün güçlendiğine işaret etti. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği için diplomatik kanallarla birlikte doğrudan Birlik üyesi ülke halklarına kendini anlatmasının önemi üzerinde duran Alptuna, bunun için sivil toplum kuruluşlarına ve gazetecilere de önemli görevler düştüğünü kaydetti.


Türkiye’nin tam üyeliğe alınacağı yıllarda ekonomik olarak daha iyi noktalara geleceğinden Avrupa Birliği’ne göç vermeyeceğinin altını çizen Alptuna, bunun hemen her alanda muhataplarına anlatılmasının önemine işaret etti.


Akın Alptuna Londra’da görev yaptığı dönemde, Avrupa Birliği sürecindeki yoğunlaşmanın yanısıra, Irak’ın işgali ve beraberindeki gelişmelerlerin yanında Türkiye’nin tanıtılması açısından önemli olan “Türk Sergisi” gibi önemli bir etkinliğin gerçekleştirildiğini, ayrıca LSE’de Türkiye kürsüsü oluşturulduğunu sözlerine ekledi.


FOTOĞRAF: Büyükelçi Alptuna ziyaret sırasında konuklarına, Tariş’in ürettiği incir ikramında bulundu.

800850cookie-checkGazetecilerden Büyükelçiye ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.