Gazetecilere Bali’de torpil geçildi

APEC Zirvesine 21 Devlet Başkanı, 46 bakan, 5250 ekonomi lideri katılıyor. ABD Başkanı Barak Obama’nın da katılımı bekleniyordu ancak Asya gezisini son anda iptal ettiği bildirildi.

Zirve’de yaklaşık 100.000 delegenin katılacağı 182 APEC toplantısı gerçekleştirilecek. Devlet Başkanları ve Maliye Bakanları bire bir toplantılarda bir araya gelebilecekler.

Zirve organizatörleri dünyanın dört bir tarafından gelen gazetecileri en iyi şekilde ağırlamak için ellerden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bu ağırlamanın içinde gazetecilere Bali masajı sunmak da dahil.

Bali Sheraton Oteli Basın Konferansı Salonun yanında konuşlandırılmış geleneksel giysili dört masajcı hanım gözlerine kestirdikleri yorgun gazetecileri alıp koltuklarına oturtup başlıyorlar sırt-omuz-boyun masaj yapmaya. Bu hizmeti gören gazeteciler önce kendi üstlerine alınmamışlar. Saadece yorgunluktan bir an dinlenmek için oturdukları koltuklarda masaj yapılmaya başlanınca ve bir de bunun ücretsiz olduğunu öğrenince keyiflerine diyecek kalmamış. Ondan sonra koltuklara oturmak için bir kuyruk peydah olmuş Konferans salonunun önünde.

Basın Konferansı salonuna yakın alanda dinlenmekte olan ve bu manzarıyı gören bir iki delege olayın cazibesine kapılıp gazetecilerden yer boşalmasını beklerken fotoğraflarının çekildiğini görünce masaj yaptırmaktan vazgeçmişler. Bu fotoğraflar gazetelere yansırsa, amirleri fotoğrafı görürlerse konferansa katılmak yerine masaj yaptıran delegeler hakkında ne düşünürler diye.

Zaten Zirveye katılan 4000 gazeteciye masaj sırası gelir mi henüz belli değil ama kilometrelerce yol kat edip Bali’ye haber yapmaya gelen gazetecilerin bu hoş muameleyi çoktan hakettikleri aşikar.

1554810cookie-checkGazetecilere Bali’de torpil geçildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.