Gazze: ABD arabuluculuğa ‘hazır’

Filistinli yetkililerin açıklamalarına göre Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 90’i geçti.

Hamas’ın roketlerle saldırdığı İsrail şehirlerindeyse can kaybı yaşanmadı. Filistin Sağlık Bakanlıği yetkilileri yaralı sayısını çoğunluğu sivil, 600 olarak verdi. İsrail, ölenlerin arasında onlarca “terörist” bulunduğunu öne sürdü.

İsrail’de kaybolan üç gencin ölü bulunmasının ardından tırmanan gerilim İsrail’in geniş çaplı hava saldırıları ve Hamas’ın da roket karşılıkları ile devam ediyor. Üç gencin ölü bulunmasının ardından Filistinli bir gencin de kaçırılarak öldürülmesi tansiyonu son safhasına yükseltmişti.

Obama: Siviller korunmalıObama Netanyahu’ya “ABD düşmanlıkları bitirmeyi kolaylaştırmak konusunda hazırlıklı, buna Kasım 2012 yılında varılan ateşkes anlaşmasına dönüş de dahil” dedi.

ABD Başkanı ayrıca durumun daha da tırmanması konusunda endişelerini dile getirdi ve sivillerin korunması ve sükunetin sağlanması konusunda her iki tarafın yapabileceği herşeyi yapması gerektiğini söyledi.

Fransa ve Rusya liderleri ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da ateşkes çağrısında bulunmuştu.

1423800cookie-checkGazze: ABD arabuluculuğa ‘hazır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.