Gazze Şeridi karanlıkta…

Yakıtı İsrail’deki bir firmadan alan santral, İsrail’in sınır kapısını kapatması nedeniyle geçen hafta yakıt alamamış ve cuma günü bazı jeneratörlerini kapatmak zorunda kalmıştı. İsrail’in sınır kapısını açtığı, ancak bu kez de yakıtın parasını ödeyen AB’nin, yakıt satan İsrail firmasına yakıt bedelinin ödeneceğini garanti edemeyeceğini, bu nedenle yakıt göndermemesini bildirmesi nedeniyle yakıt ikmalinin yapılamadığı belirtildi.

Yakıt satan İsrail firması Don Alon’dan yapılan açıklamada, “yakıt gönderilmesi Avrupa Birliği ya da başka bir güvenilir kaynak bize elektrik santralının yakıtının parasının ödeneceğini garanti ettiği zaman tekrar başlayacak” denildi.

AB sözcüsü Alex de Mauny’nin ise dün gönderilmesi planlanan yakıtın parasını ödemeyeceklerini teyit ettiği bildirildi. Sözcü, “güvenlik durumunu dikkate alarak, mali transferler de dahil bütün mekanizmaları ve sistemlerimizi gözden geçirmeye karar verdik” dedi.

Filistin Enformasyon Bakanı Riad Maliki ise dün düzenlediği basın toplantısında AB’nin, “Hamas’ın elektrik şirketine el koyup, elektrik gelirlerini cebine atması” nedeniyle yakıt parasını ödemeye son verdiğini ileri sürdü.

 

1156120cookie-checkGazze Şeridi karanlıkta…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.