Gazze Şeridi'nde yine kardeş kavgası

El Fetih'e yakınlığıyla bilinen Hillis ailesinin bulunduğu Secaiye mahallesini sabah saatlerinde kuşatan Hamas polis güçleri ile aile fertleri arasında çıkan çatışmalarda 2 kişi öldü, 30 dolayında kişi yaralandı.

Hamas polisi, geçen haftaki patlamalardan sorumlu tuttuğu bazı El Fetih üyelerini yakalamaya çalışırken, El Fetih yetkilisi Ebu Mahir Hillis'i gözaltına almak üzere mahalleye baskın yaptı.

Hamas güvenlik güçleri ailenin oturduğu mahalleyi tümüyle kuşattma altına altına aldı, mahalleye giriş ve çıkışları yasakladı ve mahallenin elektrik ve suyunu kesti.

Çatışmalarda ölenlerin 2'sinin Hamaslı polisler olduğu belirtildi.

Yaralananların 6'sının da Hamaslı polislerden oluştuğu, bunlardan ikisinin durumunun kritik olduğu hastane yetkililerince ifade edildi.

Polis sözcüsü ise Gazze sahilindeki patlamanın şüphelileri arasında çatışma çıktığını, mahalleye şüphelileri yakalamak için giren polislere ateşle karşılık verildiğini, yollara mayınlar döşendiğini belirtti.

Gazze sahilinde 25 Temmuz'da polis araçlarının bulunduğu yerde meydana gelen patlamada, aralarında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın bazı liderlerinin de yer aldığı 5 Hamaslı ile bir genç kız ölmüştü.

Patlamalardan El Fetih'i sorumlu tutan Hamas, o günden bu yana El Fetihli yüzlerce kişiyi tutukladı.

Dün de aralarında Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'deki temsilcilerinin de yer aldığı, El Fetihli üst düzey isimler ve liderlerden 17'sini tutuklamıştı. (BBC)


 

1175670cookie-checkGazze Şeridi'nde yine kardeş kavgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.