Gazze sınırında karşılıklı ateş

Tek taraflı ateşkesi kabul etmeyen Gazze’deki militan gruplardan sınırın yakınındaki yerleşim birimlerine ilk belirlemelere göre 6 roket fırlatıldı.

Roketlerden biri Sderot’a, biri bir kibutzun yakınlarına isabet etti, diğerleri ise açık alanlarda patladı.

İsrail ordusu da Cebaliye’den geldiği belirtilen roketlerin rampalarını vurdu.
Ateşkes kararından sonra Gazze’de İsrail uçakları ve tanklarının bombardımanı durmuştu. Görgü tanıkları Gazze üzerinde sadece pilotsuz uçakların dolaştığını belirtmişlerdi.

BM’DEN İSRAİL’E: ASKERLERİNİ ÇEK

Öte yandan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail’in Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan etmesiyle rahat bir nefes aldığını belirterek, İsrail’den askerlerini mümkün olan en kısa sürede çekmesini istedi.

Ban, gazetecilere açıklamasında, “İsrail hükümetinin gece yarısı itibarıyla harekata son vermesi kararıyla rahatladım. Bu, İsrail askerlerinin Gazze’den tamamıyla çekilmesi için ilk adım olmalı” dedi. Ban, çekilmenin “en kısa sürede” olmasını istediğini bildirdi.

Hamas’ın da roket saldırılarına son vererek üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Ban, Gazze halkı için insani yardımın geçisine öncelik verilmesi gerektiğini, BM’nin bu konuda hemen harekete geçmeye hazır olduğunu kaydetti. Ban, “Kalıcı çözüm, Gazze sınır geçişinin yeniden açılması ve silah kaçakçılığının önlenmesini kapsamalı” diye konuştu.

1185250cookie-checkGazze sınırında karşılıklı ateş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.