Gazze’de ölü sayısı 360

İsrail savaş uçaklarının bu sabaha karşı düzenlediği hava saldırılarında en az 10 kişinin ölmesiyle cumartesiden bu yana Gazze Şeridi’nde ölen Filistinlilerin sayısı 360’ı buldu.
İsrail jetlerinin özellikle bakanlık ve güvenlik binalarına yönelik son taarruzlarında 40 kadar kişinin de yaralanmasıyla Cumartesiden bu yana  yaralananların sayısı da 1690’a yükseldi.

BAN’DAN ÇAĞRI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun New York’ta yaptığı açıklamada, şiddetin artmasının “kabul edilemez” olduğunu belirterek, “İsrail ve Hamas şiddet eylemlerini durdurmalı ve derhal ateşkes ilan etmeli” dedi. Genel Sekreter Ban, Arap liderleri de şiddeti durdurmak için hemen harekete geçmeye çağırdı. İsrail’in saldırısı Pakistan, Afganistan, Malezya ve Endonezya tarafından kınanırken, İslam Konferansı Teşkilatı’nın (İKT) dönem başkanı, Senegal Devlet başkanı Abdulaye Wade de, İsrail’in “kabul edilemez” saldırılarının, Hamas’ın roket atmasıyla açıklanamayacağını bildirdi. Brezilya hükümeti de, İsrail’in Gazze Şeridi’nde “orantısız güç” kullandığı saldırılarını kınayarak, taraflardan şiddeti bir an önce durdurmalarını istedi. Londra’da İsrail Büyükelçiliği önünde dün akşam düzenlenen gösteride çıkan olaylar sonrasında polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınındaki bir üsse yönelik dün akşam düzenlenen havan topu saldırısında 1 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi. İsrail’in Gazze Şeridi’nde Hamas örgütüne yönelik saldırılarını başlattığı cumartesiden bu yana Filistinlilerin ateşinde ölen İsraillilerin sayısı 5’e yükseldi.

İSRAİL ASKERLERİ OPERASYON HAZIRLIĞINDA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde hava akınlarını sürdürürken, İsrail birlikleri de Gazze çevresinde yoğunlaşmaya başladı. Gazze ile İsrail sınırı arasındaki Erez geçiş noktasının hemen 300-500 metre civarında, askerler geçici üsler oluşturan İsrail ordusu, buralarda tankları ve zırhlı buldozerleri muhtemel bir kara operasyonu için hazırlamaya başladı.
Aynı yerde bulunan Bölge Koordinasyon ve İrtibat Ofisi Başkanı Albay Moşe Levi, hazırlıklar sürerken AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki durumdan Hamas’ı sorumlu tuttu ve şunları kaydetti:

“Biz 2005’te Gazze’den çekildik. Ne bir İsrail askeri kaldı, ne de bir sivil. Ama sonrasında ne oldu? Hamas burada bir terör ortamı yarattı. Mısır’dan Gazze’ye silah kaçırıyorlar. Her gün İsrail’in güneyindeki sivillere roket saldırıları düzenliyorlar. Bunu durdurmamız gerekir.”

AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANIYOR

AB Dışişleri Bakanları, İsrail’in hava saldırılarıyla ilgili olarak görüşmek üzere bugün Paris’te bir araya gelecekler. Toplantının bugün TSİ 19:30’da başlayacağı belirtildi.

1184090cookie-checkGazze’de ölü sayısı 360

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.