Gazze’de ölü sayısı 763’e çıktı

Filistinli kurtarma servisleri, bombardımanlara ara verilmesinden faydalanarak sayısız yeni cesedin bulunduğunu ve yeni kanlı bombardımanlarda ölü sayısının 763’e tırmandığını açıkladı.

Gazze Şeridi’ndeki acil servis baş sorumlusu Muaviye Hasaneyn, dün gece ölü sayısının 700 eşiğini geçtiğini hatırlattığı açıklamasında, bugünkü yeni saldırılar sonrasında, aralarında çocuk ve kadınların yer aldığı 20 kadar kişinin cesedinin bulunduğunu ve bombardımanlara 3 saat ara verilmesi sırasında bina enkazlarından cesetlerin çıkarıldığını kaydetti.

Hasaneyn, “Cebaliye, Atatra ve Zeytun mahalleleri başta olmak üzere, girebildiğimiz bölgelerde yeni cesetlerin bulunmasıyla ölü sayısı 763’e ulaştı” dedi.
 
İSRAİL’DEN LÜBNAN’A FÜZE

İsrail ordusu Lübnan’dan füze atılmasının ardından, Lübnan’a doğru füze fırlattı.
Ordu sözcüsü, “Lübnan’dan füzelerin atıldığı bölgeye doğru füze fırlattıklarını” belirtti.
Lübnanlı kaynaklar ise İsrail’in havan topu ateşi açtığını ifade ediyor.

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, hem Lübnan’dan İsrail’e füze atanları, hem de İsrail’in buna verdiği karşılığı kınadı.

Lübnanlı güvenlik kaynakları, saldırıyı Hizbullah gerillalarının düzenlediğini düşünmüyor, Lübnan’daki Hamas sözcüsü de kendilerinin yapmadığını açıkladı.

İsrailli Bakan Rafi Eytan, Lübnan’dan İsrail’e düzenlenen roket saldırılarından Hizbullah’ı değil, Lübnan’daki Filistinlileri sorumlu tuttu.

Öte yandan Lübnan kabinesindeki Hizbullahlı Bakan da Hizbullah’ın, Lübnan’ın güneyinden İsrail’e atılan roketlerle ilgisi bulunmadığını söyledi.

İSRAİL, BM YARDIM KAMYONUNA ATEŞ AÇTI

İsrail askerlerinin Gazze’de bir BM yardım kamyonuna ateş açtığı, sürücünün öldüğü bildirildi.

BM sözcüsü Abdad Ebu Hasna, saldırının İsrail’in yardım geçişlerine izin vermek için bombardımana ara verdiği sırada olduğunu söyledi.

Öte yandan, BM yardım örgütü, İsrail’in havadan, denizden ve karadan saldırı düzenlediği Gazze’deki faaliyetlerini askıya aldığını bildirdi.

Yardım örgütü, faaliyetlerini askıya alma gerekçesi olarak İsrail güçlerinin yol açtığı tehlikeyi gösterdi.

HAMAS: “ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Hamas yetkililerinden Muhammed Nazzal, Gazze’de asla teslim olmayacaklarını belirterek, İsrail askerlerine karşı ev ev savaşacaklarını söyledi.

Hamas’ın Şam’daki siyasi bürosunun üyelerinden Nazzal, askerler Gazze’nin derinliklerine nüfuz ederse İsrail’e ağır kayıplar verdireceklerini belirtti.

İsrail’in Hamas’ın roket atışlarını durdurmak gerekçesiyle Gazze’ye yaptığı şiddetli saldırıda 700’e yakın Filistinli öldü, 3 binin üzerinde Filistinli yaralandı.

PERES: “GAZZE BİR İRAN UYDUSU OLMAMALI”

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze’nin İran uydusu olmaması için, ateşkes değil, terörün son bulmasını istediğini belirtti ve “Bizim hedeflerimiz açık: Gazze’nin bir İran uydusu haline gelmesini istemiyoruz ve ateşkes değil, terörün son bulmasını istiyoruz. Hamas atışlarına son vermeli” ifadesini kullandı.

Peres, “Savaşı uzatmak istemiyoruz. Gazze’de toprak heveslerimiz de yok. Bu operasyonla barış için bir umut var” dedi.

ERDOĞAN, SOLANA İLE GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Erdoğan’ın, AB Konseyi Genel Sekreteri ve Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile görüşmesinde Gazze’deki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede Solana, kalıcı barışın sağlanması aşamasında Türkiye’nin bölgede bu soruna taraf tüm kesimlerle iyi ilişkiler içinde olduğunu ve onların güvenini kazandığını ifade etti.
Bu süreçte birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Solana, bunun kalıcı barışın sağlanmasına katkı sağlayacağı görüşünü dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın da konuyla ilgili temasları hakkında Solana’ya bilgi verdiği ve barış çabalarını desteklediğini ifade ettiği kaydedildi.

Konuyla ilgili Solana’nın yardımcısıyla Başbakan Erdoğan’ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu’nun da bir araya geldiği, görüşmede Fransa ile Mısır’ın ortaya koyduğu plana Türkiye’nin ne tür katkısı olabileceği ve Türkiye’nin planla ilgili görüşlerinin neler olduğu konusunun görüşüldüğü bildirildi.  

1184620cookie-checkGazze’de ölü sayısı 763’e çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.