Gazze’de maddi hasar 1.4 milyar dolar

Filistin İstatistik Bürosu, saldırı nedeniyle evlerinde yaşayamayan 26 bin kadar Gazzelinin acil olarak oluşturulan geçici barınaklarda yaşadığını belirtti. 

Büronun hesaplamalarına göre, İsrail’in hava, kara ve denizden sürdürdüğü bombardımanlarda konut olarak kullanılan 20 bin kadar bina hasar gördü ve 4 bin kadar bina tamamen yıkıldı. 

Yıkılan kamu yapıları arasında 10 okul ve üniversite binası, yollar, köprüler, elektrik hatları ve kanalizasyon boruları var. 

Büro, yapıların yıkılması ve hasar görmesi ile oluşan maddi hasarın 1 milyar dolara yaklaştığını, buna ek olarak günlük gelir kayıplarının ise 420 bin dolar olduğunu bildirdi. Büro, saldırı devam ettiği sürece toplam maddi hasarın artmaya devam edeceğini kaydetti. 

Gazze Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, saldırıda en az 1,105 Filistinli ölürken, 5 bin 100 Filistinli de yaralandı. Ölenlerin 700 kadarının sivil olduğu belirtiliyor. İsrail’in Gazze saldırısı sırasında 10 askeri ile, Filistinlilerin attığı roketler nedeniyle 3 sivil İsrailli öldü.

1185120cookie-checkGazze’de maddi hasar 1.4 milyar dolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.