Gazze’den sancılı çekiliş

Günün erken saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki Kfar Darom Yahudi yerleşkesi yakınında İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar çıktığını belirten İsrail askeri yetkilileri, ayrıca Gazze Şeridi’ndeki en büyük Yahudi yerleşkesi olan Neve Dekalim yakınında bulunan bir İsrail askeri üssü yakınına havan topu mermisi düştüğünü kaydettiler. Yetkililer bu çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade ettiler.

Öte yandan İsrail ordusundan bugün erken saatlerde yapılan açıklamada, Batı Şeria’da boşaltılan 4 Yahudi yerleşkesinden birine gitmek isteyen Yahudi yerleşimcilerin kendilerini durdurmak isteyen İsrail askerleriyle çatıştığı bildirildi.

SİVİLLERE KAPATTI
Gazze Şeridi’ni İsrailli sivillere kapatan İsrail, böylece Gazze Şeridi’nden tarihi çekilişinin başladığı sinyalini verdi. Gece yarısından itibaren Gazze Şeridi’nde İsrailli sivillerin bulunması yasadışı hale gelirken, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki Kissufim geçiş noktası İsrail askerlerince ulaşıma kapatıldı.

Yolu ulaşıma kapayan kırmızı renkteki bariyerin üstünde İngilizce ve İbranice olarak şu yazı yer aldı: “Durun, Gazze Şeridi’ne girmek ve burada bulunmak kanunen  yasaktır”

1112520cookie-checkGazze’den sancılı çekiliş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.