Gazze’ye karadan ilk operasyon

İsrail’den yapılan açıklamada, saldırıda dört İsrail askerinin yaralandığı bildirilirken Hamas ise, İsrail askerlerinin karaya çıkamadığını söyledi.

İsrail gece boyunca da Gazze’ye yönelik en şiddetli hava saldırılarından birini gerçekleştirdi. Filistinli emniyet müdürü Tayser el Batş’ın evinin hedef alındığı saldırıda en az 17 Filistinli hayatını kaybetti.

El Batş’ın da ağır yaralandığı bildirildi. Hamas da dün aralarında Tel Aviv’in de bulunduğu çok sayıda İsrail kentine füze fırlattı, füzeler İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada imha edildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından ölenlerin sayısı 160’ı geçerken İsrail’de can kaybı yaşanmadı.

İsrail ordusu, Gazze kıyısına yönelik ‘kısa ve geçici’ olduğunu söyledikleri operasyonda, roketatar tesisinin hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner, bugün yaptığı açıklamada 8 Temmuz’dan bu yana İsrail’in Gazze’ye 1300’den fazla hava saldırısı düzenlediğini, Gazze’den de İsrail’e 800 füze fırlatıldığını söyledi.

Gazze’de ölenlerin çoğu sivilİsrail, saldırılarda “Hamas militanlarını ve tesislerini” hedef aldıklarını söylüyor. Fakat Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’de ölenlerin yüzde 77’sinin sivil olduğunu belirtiyor.

BM Güvenlik Konseyi, dün yaptığı açıklamada ateşkes çağrısında bulunup barış görüşmelerinin başlaması uyarısında bulundu.

BBC’nin Gazze’den bildiren muhabiri, İsrail’in bu sabah düzenlediği hava saldırılarında Hamas’a ait çok sayıda güvenlik karargahının ve emniyet merkezinin yıkıldığını söylüyor.

Rushi abu Alouf, karargahların Gazze’nin güneyindeki Tel el Hava bölgesinde, yerleşim yerlerinin yoğun olduğu merkezlerde bulunduğunu ekliyor.

İsrail ordusu Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada, bugün sabah erken saatlerde Gazze kıyısına düzenlediği operasyonda “karşılıklı ateş açıldığını ve hafif yaralanan dört İsrail askerinin güvenli bir şekilde evlerine gönderildiğini” ifade etti.

İsrail ordusu, saldırı öncesi Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentine, uçaklardan halkın evlerini terk etmesi yönünde uyarı metinleri dağıtıldığını belirtti. (BBC)

1424010cookie-checkGazze’ye karadan ilk operasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.