Gıdaların yarısının genleriyle oynanmış

Varşova-Mazowsze il yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre; GMO üretimi Polonya’nın yaklaşık 20 şehrinde aralıksız devam ediyor.

Polonya topraklarının yaklaşık yüzde 50’sinin GMO üretimi için seçilmiş bölgeler olduğunu söyleyen il yönetimi, geçimini tarımcılık yaparak sağlayan taşra halkının GMO’suz üretim yapmasına rağmen hükümetin genetiğiyle oynanmış “mısır’ ithalatını yasaklamadığını belirtiyor.

GMO’nun Polonya’da yasaklanması yönünde çalışmalarıyla bilinen Uluslararası Polonya Kırsal-alanlarını Koruma Koalisyonu (ICPP) Başkan Yardımcısı Jadwiga Lopata,”Bu çok önemli bir konu.Çünkü bizim çok geleneksel bir tarımımız ve oldukça kaliteli gıdalarımız var.Polonya’nın her hangi bir yerinde GMO üretimine izin veririsek bu ülkemizin ve kaliteli gıdalarımzın imajını zedeler” dedi.

GDO MÜCADELESİ BASKIDAN GEÇİYOR

Uluslararası Polonya Kırsalalarını Koruma Koalisyonu’nun (ICPPC) kurucularından* olan Ingiliz vatandaşı Sir Julian Rose, konuyla ilgili olarak İngiltere’den yaptığı bir açıklamada “GMO’ya karşı mücadele etmek için hükümete baskı ve daha fazla baskı yapmak gerekir” diye konuştu.

Öte yandan GMO üretiminden kazanç sağlayan gıda firmaları ve bazı hükümet yetkilileri, GMO’nun güvenli olduğunu iddia ediyorlar.Çevreciler ise GMO’nun insan sağlığı ve çevre için zararlı olduğununa inanıyorlar.

Bu konuda hükümeti, GMO’nun risklerine karşı taşra halkını bilgilendirmemekle suçlayan Polonyalı muhafazakar partililer, hükümetin GMO’ya karşı pasif davrandığına inanıyor… _________________
*ICPP, Sir Julian Rose ve Jadwiga Lopata tarafindan 2000 yılında kurulmuştu.

İLGİLİ HABER: ‘Gıdaların genleriyle oynanmasın!’

1101240cookie-checkGıdaların yarısının genleriyle oynanmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.