Geceyarısı dışarıdaki kızlara fahişe suçlaması

Endonezya’nın Şeriat Kurallarıyla yönetilen Açe bölgesinde 15 genç kız gece geç saatlere kadar kafelerde vakit geçirmeleri sebebiyle göz altına alındı.
Genç kızların gece geç saatlere kadar sokakta olması ve müslümanlığa ters düşen kıyafetleri İslam ahlakına uygun davranmadıklarndan dolayı tutuklandıkları açıklandı. ‘Aylak aylak dolaşıyorlardı’ diye nitelendirilen genç kızlar aynı zamanda fahişelik yapmakla da suçlanıyor. Bunun yanında punkçı görünümlü bir çok genç ile bazı güzellik salonu çalışanları da benzer ithamlarla göz altında alındı.
Gençlerin yasal haklarını bildirmeden göz altına alınmaları eleştirilere hedef oldu.
Seriat Polisinden Rita Pujiastuti, soruşturmanın devam ettiğini, gençlerin Şeriat Kurallarını ihlal ettiklerinin kanıtlanması durumunda Şeriat Mahkemesinde yargılanacaklarını ifade etti. Polis, Banda Açe’yi Şeriat Kurallarını ihlallerden arındırıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Üç ay önce Cakarta’dan Banda Açe’ye gitmiş olan güzellik uzmanı Gita’ Bir kafede oturuyordum ve aniden polisler gelip apar, topar topladılar, neden olduğunu anlayamadık. ‘Arkadaşlarımla birlikte küçük bir hücreye atıldık, üstelik cep telefonlarımıza da el konuldu, ailelerimizi bile arayıp haber veremedik’ şeklinde konuştu. Şeriat Polisinden korktuğu için sesini çıkaramadığını söyleyen genç kadın ‘ben bir mağdureyim, kaderime razıyım, şeriatın kestiği parmak acımaz’ diye ekledi.
Geçtiğimiz aylarda Açe’de Ceza Kanunun yeniden düzenlemesi ile birlikte Şeriat Kanunları bölgede yaşayan gayri müslümanları da kapsamıştı. Bu kanunun onaylanmasından sonra bölgede yaşayan kadınların İslama uygun giyinmeleri konusunda baskıların arttığı bildiriliyor.
Cakarta’da kadın cinayetleri tavan yaptı
Diğer tarafından Cakarta polisi beşi Ocak ayında ikisi Şubat ve 10 tanesi Mart ayında olmak üzere yeni yıldan bu yana Cakarta ve civarında 17 kadının cinayete kurban gittiğini bildirdi. Şüphelilerinin çoğunun kadınların yakını veya tanıdığı olduğunu ifade eden polis 9 cinayetin henüz çözümlenemediğini ama diğerlerinde katillerin yakalandığı, olayların aydınlatıldığını belirtti.
Cinayetlerin birisinde fail ve maktulenin facebook aracılığı ile tanışmış oldukları açıklandı. 16 yaşındaki Anita lise öğrencisi tecavüze uğramasının ardından, 51 yaşındaki uzun yıllardır Cakarta’da yaşayan Koreli kadın kendisine yüklü miktarda borcu olan şoförü tarafından başı kesilerek öldürülmüş. 32 yaşındaki Zainah ise kendisinden para çalan ve bunun anlaşılması üzerine evinin güvenlik görevlisi tarafından öldürülmüş. Cinayete kurban giden 11 kadının cesetinin yol kenarına atılmış olarak bulunduğu ifade edildi
Endonezya Polis İzleme Kuruluşu kadın cinayetlerinde görülen bu artışla Cakarta’nın kadınlar için güvenilir bir yer olmaktan uzaklaştığını ifade ediyor. Polis, kadınların dışarıya yalnız çıkmamalarını, mutlaka yanlarında birisinin bulunmasını öneriyor.

1561980cookie-checkGeceyarısı dışarıdaki kızlara fahişe suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.