Geçen hafta İngiltere gündemi…

GÖRÜNTÜLÜ İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ: https://www.youtube.com/watch?v=XnowCjhI3xk&feature=youtu.be

Savaşa değdi mi?

İngiltere’nin Afganistan’da sona eren misyonu, gazetelerin ön sayfalarındaydı. Basın kazananı olmayan bu savaşa akıtılan onca kan ve paranın boşa olduğu görüşünde birleşti..

Daily Telegraph, Camp Bastion üssünde İngiltere bayrağını gönderden indiren askerlerin fotoğrafı yanında, ”Uzun bir savaş sessizce sona erdi” diye yazıyor.
Gazete, orta sayfasında 2001’den 2014’e dek süren Afganistan operasyonunda ölen 453 askeri adları ve fotoğraflarıyla sıralayarak anıyor.

Ancak bu askerlerden birinin annesi olan Patricia Quinlan, Daily Telegraph’a ”Oğlumun hayatına değmezdi, yazık oldu.” diyor.

Times gazetesinin Afganistan tahlili de çok farklı değil. ”Yüzlerce can verildi, milyarlar harcandı, ama Afganistan’a barışın geldiğinin işareti yok” diyor gazete.

“İngiltere’ye ceza uygulanabilir”

Öte yandan, İngiltere’nin bütçeye katkı olarak talep edilen, 2,1 milyar Euro’yu son ödeme tarihi olan 1 Aralık’a kadar ödememesi halinde ceza uygulanabileceğini kaydeden Avrupa Birliği Komisyonu’nun Bütçeden Sorumlu Komiseri Jacek Dominik, nasıl bir yol izleneceğine ilişkin ise şöyle konuştu: “Ödemenin yapılmaması halinde İngiltere’ye resmi bir mektup gönderilerek gecikmenin nedeni sorulacak.

Britanya OEC içinde en çok büyüyen

Britanya ekonomisigeçen yıla göre yüzde 3 büyüdü. En büyük katkı hizmet sektöründen geldi… AB de bu büyümeyi gözönüne alarak AB bütçesine 2.1 milyar Euro daha ek katkı istedi…

Başpiskopos: Göçmenlik tehdit değil

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, “Göçmenlik derin bir tehdit değil. Bu tür algı yaratılmasından da kaçınılmalı. Ayrıca göçmen karşıtlığı ırkçı ve diğer din karşıtlığını da kamçılıyor” dedi.

Merkel Serbest Dolaşım Yasağına Karşı

İngiltere’de AB karşıtı taraflar giderek güçlenirken, İngiltere Başbakanı David Cameron da, AB vatandaşlarına yönelik serbest dolaşım hakkında kısıtlama yapılmasını istedi. Ancak Almanya Başbakanı Angela Merkel bu teklife karşı çıktı.

Ağır cezalar uyuşturucuyu engellemiyor

İçişleri Bakanlığı ağır cezalar ile uyuşturucu kullanımı arasında bir bağ olmadığının anlaşıldığını belirterek cezaların yenidenh gözden geçirilmesini istedi.

İngilizce 3/4 çocuğun ikinci dili

Okulları denetleyen Ofsted’in Başkanı Sir Michael Wilshaw Londra’da İngilizce 3/4 çocuğun ikinci dili olduğunu belirterek ne yazık ki bu çocukların eksikliklerini gidermek için bir kaynak bulunamadığını söyledi.

İngiliz yetkiliden ‘mülteci teknelerini kurtarmayın’ çıkışı!

İngiltere’nin Güvenlik ve Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı James Brokenshire, Afrika ülkelerinden Akdeniz’i aşarak gelmeye çalışan mültecileri kurtarma çalışmalarının sona ermesi gerektiğini söyledi.

Londra’da kapitalizm karşıtı eylemcilere polis müdahalesi

Polis, parlamento önünde çadır kurarak kamp oluşturdukları Occupy London (Londra’yı İşgal Et) grubu üyelerine müdahale ederek, bulundukları alanı terk etmelerini istedi. Bir göstericiyi gözaltına alan polisi, grup üyeleri protesto etti.

İngiltere’de hükümet desteğiyle sperm bankası açıldı

İngiltere Ulusal Sperm Bankası’nın ilk şubesi Birmingham kentinde açıldı. Hükümet bu girişimiyle, ülkede giderek artan bağışçı donör açığını kapatmayı hedefliyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı, Birmingham Kadın Hastanesi’nde açılan banka için 77 bin sterlinlik (Yaklaşık 273 bin Türk Lirası) bir fon oluşturmuştu.

İngiltere’nin çöpü Danimarka’ya yakıt oldu

İngiltere’nin çöpü artan sayıda Danimarkalıyı kışın soğuk aylarında ısıtıyor. Çöp, daha ucuz bir enerji kaynağı olarak ilgi görmeye başladı. Danimarka’nın ulusal radyo televizyon kanalı DR’ın bildirdiğine göre Danimarka’nın fırınlarında yakılıp evleri ısıtmak için İngiltere’den binlerce ton çöp ithal ediliyor.

Ben Müslüman değilim’ demesi pahalıya mal oldu

Stansted Havalimanı’nda ‘Ben Müslüman değilim’ demesi pahalıya mal oldu… Yaklaşık yedi ay önce tatil için Malaga’ya uçmak üzere Stansted Havaalanı’na giden İngliiz yolcu Paul Griffith’ten, güvenlik aramasından geçerken, alarm çalması üzerine ayakkabılarını da çıkarması istendi. ‘Ben Müslüman değilim, öyle değil mi?’ diyerek tepki gösteren Griffith’in sözleri üzerine güvenlik görevlisi polisi çağırarak, ırkçılık yapıldığını öne sürdü.

TÜRKİYE VE TOPLUMA YÖNELİK HABERLER

FT: Türkiye cihatcılara göz yumuyor

Financial Times gazetesinde bugün yer alan bir yazıda, Türkiye’nin sınırlarından cihatçıların geçişine göz yumduğu tartışması yer alıyor. Yazıda özetle şöyle: “Geçen aylarda ABD ve NATO müttefikleri, Türkiye’yi ‘sınırlarını kontrol etmemek ve yabancı cihatçıların IŞİD’e Türkiye üzerinden geçmesine engel olmak için gerekli önlemleri almamak’ ile suçlamıştı.

Kobani için karamsar yorum

Daily Telegraph Kobani için hala umut olduğunu ancak durumun beklediklerinden de kötü olduğunu aktardı. Kentin yarısından fazlasının IŞİD’in elinde olduğunu yazan gazete hava operasyonlarının sanıldığı kadar etkili olmadığını öne sürdü.

‘Kobani’de Türkiye ve ABD birbirini kullanıyor’

Independent gazetesinde bugün, Robert Fisk’in Esad rejiminden üst düzey bir yetkiliyle yaptığı görüşmeye yer verildi. ‘Suriye koalisyon bombardımanını destekliyor’ diyen Yetkiliye göre ‘Kobani’de Türkiye ve ABD birbirini kullanıyor…’

TBCCI 34 yaşında

Türk İngiliz Ticaret Odası 34 yaşını geleneksel bir balo ile kutladı…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Büyükelçi ve Başkonsolos mesaj yayımladı. Türk Dernekleri Federasyonu da bir baloyla kutlama yaptı.

Cadılar Bayramı kutlandı

Cadılar Bayramı, bir Pagan festivali olarak İngiltere’de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış; 19’uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika’ya göçenler tarafından da devam etmiştir.

852260cookie-checkGeçen hafta İngiltere gündemi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.