Geçen yıl 129 gazeteci öldürüldü

Merkezi Brüksel’de bulunan ve 110 ülkeden 500 binden fazla gazeteciyi temsil eden FIJ, bugün yayınlanacak raporunda, 129 gazeteci ve basın mensubundan bazılarının cinayete kurban gittiğini, bazılarının da çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirtti.


Raporda ayrıca, 2004’te Irak’ta 49 basın mensubunun, Filipinler’de 12 kadar muhabirin, Nepal’de silahlı kişilerce, emirlere uymadıkları gerekçesiyle 4 muhabirin, Latin Amerika’da da şüpheli oldukları gerekçesiyle bazı gazetecilerin öldürüldüğü açıklandı. 


TSUNAMİ DE VURDU
Güney Asya’yı vuran deprem ve tsunami felaketinde, felaketin boyutunu uluslararası kamuoyuna duyuracak gazeteciler de yaşamını yitirdi.


Tsunami felaketinde, Endonezya’da yayınlanan Serambi gazetesinin 135 çalışanı kaybolduğu ve kendilerinden haber alınamayan toplam gazeteci sayısının 200’ü aştığı açıklandı.


Yüzden fazla ülkede 500 bini aşkın üyesi olan FIJ, gazeteci sendika ve birliklerinden gelen, felaketten etkilenen meslektaşlarına yardım çağrısına hızla cevap verdiğini, felaketin ardından gazeteci dernek ve sendikalarının olağanüstü bir dayanışma gösterdiğini duyurdu.
 

676920cookie-checkGeçen yıl 129 gazeteci öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.