Geçinmek için madalyalarını sattı…

Avustralya’nın ilk olimpiyat altın madalyalı atleti Nova Peris, ev borcunu kapatmak için 56 madalya ve başarı belgesinden oluşan hatıralarını Canberra’daki National Museum of Australia’ya 160,000 Dolar’a sattı.

Peris’in sattığı hatıraları arasında Atlanta Olimpiyatları ve Commowealth Oyunlarında kazandığı altın madalyalar da bulunuyor. İki çocuk annesi Peris, hatıralarına karşılık kaç para aldığını açıklamadı.

Ancak satma kararını iki yılda verdiğini ve sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Peris, “Kararımı verdiğim gece uyuyamadım” dedi. Satma karıundan dolayı pişman olmadığını kaydeden atlet, alacağı parayla ev borcunu kapatacağını kaydetti.

Peris, “10 yıl boyunca Avustralyayı temsil ettim. 10 yıl devlet memuru olan biri de superannuation hakkı kazanır. Sporcu olarak bu duruma benim superannuation’um olarak bakıyorum” diye konuştu.

Biri 3 yaşında diğeri 13 aylık iki çocuk annesi ve ünlü atlet Daniel Batman’la evli olan Peris, Canberra’da evi olmasına karşın son bir yıldır Sydney’de Danile Batman’ın annesinin evinde yaşıyordu. Peris geçen yıl ciddi bir hastalık geçirdi.

1100800cookie-checkGeçinmek için madalyalarını sattı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.