Gelen gideni arattı.

Türkiye’nin AB’ye katılımıyla ilgili pek çok şey söylendi, kesin bir şey söylenmedi. İşte bu konuda gelen son açıklama. Bu kez oldukça net: Avusturya’nın yeni Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, “Türkiye’nin AB’ye katılımı kimsenin önceden bilemeyeceği uzun bir süreç” dedi.

Wiener Zeitung gazetesine demeç veren Spiendelegger, Türkiye’nin AB’ye katılımına ilişkin mevcut politikalarında değişiklik olmadığını ifade ederek, “AB ile Türkiye arasındaki müzakereler ayrı bir konu. Burada belirli ve katı şartlar söz konusu. Ayrıca müzakerelere bir fren pedalı da kondu. Türkiye’nin AB’ye katılımına ilişkin karar, kuşkusuz ki bu görev süresi içinde verilmeyecek” dedi.

Avusturya’nın son zamanlarda, Karadeniz bölgesiyle yakından ilgilendiğinin hatırlatılması üzerine Spindelegger, “Karadeniz bölgesine daha fazla ağırlık verilmesiyle Türkiye’nin katılımı arasında zaruri bir bağlantı göremediğini” belirtti.

Spindelegger, bir soru üzerine, Avusturya’nın “AB ile Türkiye arasında özel ortaklık (imtiyazlı ortaklık) gibi bir ihtimali de ortaya attığını” hatırlattı.
 
 
 
 

1183170cookie-checkGelen gideni arattı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.